Izhod iz enostavnega načina

Iztok Retar: USPEŠNO UPRAVLJANJE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ

Avtor / Author: Iztok Retar

Strani / Pages: 160

Leto / Published: 2006

19,20  (Brez DDV: 18,29 )

Opis

USPEŠNO UPRAVLJANJE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ

Avtor / Author: Iztok Retar

Zagotavljanje kakovosti procesa in dela v različnih okoljih, na različnih ravneh in znotraj različnih področij je danes cilj številnih pobud. Strokovnjaki se lotevajo iskanja organizacijskih, vsebinskih, kadrovskih in drugih sprememb, ki bi na področju ponudbe, organiziranja in upravljanja športnih organizacij zagotovile večjo kakovost in posledično uporabnikom omogočile racionalnejše, prijaznejše, predvsem pa učinkovitejše delo.

Interakcija vsebin in posameznikov, zbranih v okvir organiziranosti na področju športnih aktivnostih, narekuje, da mora imeti vodja oziroma organizator določena specifična znanja; nekatera so vezana predvsem na strokovno (športno) področje, druga pa na širša potrebna znanja s področja razumevanja in upravljanja človeških virov. Danes smo še vedno prepogosto priča krizi organiziranja in upravljanja v marsikateri športni organizaciji, ki je največkrat posledica neupoštevanja temeljnih zakonitosti in odnosov, ki veljajo na tem področju.

Potrebnih profesionalnih kompetenc posameznika, ki bi želel prispevati k uspehu pri upravljanju športnih organizacij, si vsekakor ne moremo več predstavljati brez tistih s področja menedžementa. Proces usposabljanja ustreznega kadra zahteva tako sodobno oblikovane programe kot jasno opredelitev potrebnih kompetenc ter ustrezno literaturo. Pričujoče delo bo k temu vsekakor pomembno prispevalo.

Dr. Rado Pišot

Dodatne informacije

Teža 0,279 kg
Dimenzije 17 × 24 cm