Preoblikovanje odpadne hrane v trajnostne izboljševalce tal za boljše zdravje tal in izboljšane prehranskih sisteme
HORIZON-MISS-2022-SOIL-01-02 101112708
Obdobje trajanja projekta: 1. 6. 2023–1. 6. 2027
Koordinator projekta na ZRS Koper: dr. Maja Podgornik
Vrednost projekta: 6.999.461,25 EUR
Sodelujoči inštitut: Inštitut za oljkarstvo
Partnerske organizacije: sestavlja 27 partnerjev in 1 pridruženi partner, ki tvorijo transdisciplinarno partnerstvo v 10 evropskih državah.
Opis
V okviru projekta Waste4Soil je predviden razvoj 10 tehnoloških in metodoloških rešitev za recikliranje ostankov predelave hrane iz prehrambne industrije v lokalne, biološko osnovane krožne izboljševalce tal. Projekt se osredotoča na ovrednotenje in izboljšanje učinkovitosti obstoječih poti upravljanja prehrambnih odpadkov v sredstva za izboljšanje tal ter na razvoj primernih metod za njihovo ustrezno uporabo.
Spletna stran