Izhod iz enostavnega načina

Miha Koderman: “NAZAJ V DOMAČI KRAJ”

Avtor / Author: Miha Koderman

Strani / Pages: 219

Leto / Published: 2015

Jezik / Language: slovenski

ISBN: 978-961-6862-83-7

20,14  (Brez DDV: 19,18 )

Šifra: 978-961-6862-83-7
Kategoriji: ,
Oznaki: ,

Opis

“NAZAJ V DOMAČI KRAJ”. Prostorske in turistične razsežnosti obiskovanja Slovenije s strani slovenskih izseljencev in njihovih potomcev iz Avstralije

Avtor / Author: Miha Koderman 

Monografija se ukvarja s pojavom etničnega turizma, ki je v slovenski in tudi mednarodni znanstveni literaturi relativno novo, vsekakor pa malo preučevano raziskovalno področje. Njegova osrednja tema je turistična izmenjava med deželo izseljevanja in deželo priseljevanja kot oblika kulturne, čustvene in tudi gospodarske interakcije med izseljenskimi skupnostmi in skupnostmi v kraju njihovega izvora. Monografija je izviren in kvaliteten prispevek k temu interdisciplinarnemu področju, v katerem se prepletajo družbenogospodarske, zgodovinske, sociološke in tudi kulturnoantropološke vsebine. Delo prispeva ne samo k razvoju ožjega tematskega raziskovalnega področja, temveč odpira nove poglede in raziskovalne perspektive migracijskim, sociološkim in kulturološkim študijam.

(Iz recenzije dr. Alekseja Kalca)

 

Izdaja monografije je bila finančno podprta s strani Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu in Javne agencije za raziskovalno dejavnost Slovenije.

Dodatne informacije

Teža 0,525 kg
Dimenzije 20 × 26 cm