Izhod iz enostavnega načina

MED PROSTOROM IN DRUŽBO. Regionalna in multikulturna identiteta Vojvodine

Avtor: Ksenija Perković

Strani / Pages: 421

Mehka vezava / Paperback

Leto / Published: 2023

Jezik / Language: slovenski

ISBN: 978-961-7195-11-8

28,00  (Brez DDV: 26,67 )

Opis

KSENIJA PERKOVIĆ
MED PROSTOROM IN DRUŽBO. Regionalna in multikulturna identiteta Vojvodine

Za proučevanje etničnosti ima delo velik potencial, ker postavlja v okvire raziskovanja etničnosti dve obliki identifikacije v etnično heterogenih okoljih: tisto, ki jo usmerjajo pretežno odnosi med prebivalstvenimi skupinami (skupnostmi) glede na etnično pripadnost in poreklo in odnosi, ki jih skupnosti ljudi vzpostavljajo do svojega obdajajočega okolja; pri čemer obstaja možnost hibridizacije identitet. Sodim, da je ta sklop pomembnejši za področje etničnih študij kot za samo geografijo. Mirno lahko zapišemo, da je predstavljena knjiga konceptualno in ciljno večplastna, pa tudi interdisciplinarna ne le po vsebinski plati, pač pa še bolj po pristopu.
Iz recenzije izr. prof. dr. Jerneja Zupančiča

Znanstvena monografija dr. Ksenije Perković je aktualna na več ravneh, saj avtorica z izvedeno raziskavo med drugim prispeva k boljšemu razumevanju družbenih pojavov v multikulturni regiji, zaradi česar lahko monografija služi kot smerokaz za podobna raziskovanja večetničnih in/ali manjšinskih skupnosti na območju Jugovzhodne Evrope in tudi širše. Razumevanje sprememb, ki so odraz intenzivnega geopolitičnega dogajanja v zadnjih treh desetletjih, lahko prispeva tako k izboljšanju položaja regije kot tudi njenih prebivalcev, vključno z manjšinami.
Nezanemarljiv in širše relevanten doprinos monografije se zrcali tudi v nekaterih pomembnih spoznanjih, ki opredeljujejo in pojasnjujejo izbrano strokovno terminologijo na področju družbene geografije, sociologije, mednarodnih odnosov ter tudi študij identitete in manjšin.
Iz recenzije izr. prof. dr. Mihe Kodermana

Dodatne informacije

Dimenzije 162 × 235 cm
Avtor/-ji

Leto izida

Jezik

ISBN 978-961-7195-11-8
Število strani 421