Izhod iz enostavnega načina

Marko Pogačnik: MODROST ZEMLJE IN KRISTUSOVA NAVZOČNOST

Avtor / Author: Marko Pogačnik

Strani / Pages: 248

Leto / Published: 2020

Jezik / Language: slovenski

ISBN: 978-961-7058-49-9

15,00  (Brez DDV: 14,29 )

Šifra: 978-961-7058-49-9
Kategoriji: ,
Oznaka:

Opis

MODROST ZEMLJE IN KRISTUSOVA NAVZOČNOST

Avtor / Author: Marko Pogačnik

V času, ko zavedanje o ekološki krizi še ni bilo v ospredju, je Marko Pogačnik že intuitivno vedel, da bo človeštvo moralo narediti radikalen spiritualno-materialni preobrat, s katerim bo edino mogoče zaščititi zemljo ter s tem ohraniti njo in njena bitja. Izvirno sporočilo Pogačnikove knjige tako ekologijo tesno povezuje s teologijo in umetnostjo: na podlagi svojih mistično-elementarnih izkušenj se Pogačnik obrača h Kristusovi navzočnosti v svetu ter nam s svojimi branji evangelijev in mističnimi uvidi v elementarno zemljino navzočnost ponuja ključ do ponovne povezave s kozmičnimi razsežnostmi božanstva in elementarnimi svetovi zemlje.

Iz predgovora Lenarta Škofa

 

Knjiga je izšla v soizdajateljstvu Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, Annales ZRS in Društva za sožitje človeka, narave in prostora – Vitaaa

 

O avtorju

Marko Pogačnik, rojen v Kranju leta 1944, živi v Šempasu na Vipavskem. V letih 1965–71 je deloval v okviru gibanja in skupine OHO, od 1971–79 v poljedelsko-umetniški komuni v Šempasu. Razvil je litopunkturo – umetnost akupunkture pokrajin in mest. V slovenščini je med drugim izdal knjige Ljubljanski trikotnik, Ko se Boginja vrne, Draga Zemlja, kako ti gre, Skrivno življenje Zemlje, Maribor v svoji lepoti in moči, Vesolje človeškega telesa, Slovenija čudežna. Za svoje delo je bil nagrajen z Nagrado Prešernovega sklada in Bevkovo nagrado (oboje 1991), nacionalno nagrado za likovno umetnost ter Jakopičevo nagrado (2008). Je avtor državnega grba Slovenije. Od 2016 dalje nosi naslov Unescov umetnik za mir.

 

 

Dodatne informacije

Dimenzije 145 × 210 cm