Izhod iz enostavnega načina

ZRS Koper gostilo piranskega župana Andreja Koreniko

Da ima Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper veliko znanja, ki bi lahko s skupnim in premišljenim sodelovanjem pripomoglo tudi k razvojnim strategijam piranske občine, je ob robu včerajšnjega obiska na ZRS Koper sklenil župan Občine Piran, Andrej Korenika.

Skupaj z najožjimi sodelavci, podžupanjo Manuelo Rojec in vodjem kabineta Romanom Bažcem, se je v okviru pogovorov z istrskimi občinami, ki jih ZRS Koper organizira že več let, sestal z direktorjem ZRS Koper, prof. dr. Radom Pišotom, predstojniki inštitutov in vodjami enot ZRS Koper.

Po izčrpnih predstavitvah delovanja ZRS Koper in načrtov za prihodnost, je župan pozdravil njihove naložbe, posebej pa izpostavil gradnjo Kompetenčnega centra za mediteranske kulture na Plavjah, z katerega je ZRS Koper pred kratkim pridobilo gradbeno dovoljenje. Ob tem je izpostavil nekatera degradirana območja v piranski občini, za katere vidi možnosti razvoja v prihodnje v sodelovanju z ZRS Koper. Beseda je prav tako tekla o možnostih sodelovanja na mednarodnih projektih, posebej o možnosti sodelovanja na projektih, financiranih iz kohezijske politike, pri katerih je ZRS Koper zelo uspešen. Predstavniki Občine Piran so pozdravili nekatere projekte in aktivnosti, ki se odvijajo na območju piranske občine, med njimi projekt SCORE, ki se ukvarja z okoljsko problematiko, prav tako različne konference, poletne šole, itd.

»Sodelovanje z istrskimi občinami je izjemnega pomena za nadaljnji razvoj in povezovanje nosilcev družbenega življenja v regiji,« je ob zaključku obiska povedal direktor ZRS Koper, prof. dr. Rado Pišot.

V maju je na ZRS Koper predvideno gostovanje županov Mestne občine Koper in Občine Izola.