Izhod iz enostavnega načina

Mednarodna konferenca SFD in javni posvet z naslovom “Violence and Interpretation”

Slovensko filozofsko društvo v soorganizaciji z Inštitutom za filozofske in religijske študije ZRS Koper, AMEU-ISH in Mestno knjižnico Ljubljana organizira tretjo mednarodno konferenco SFD in javni posvet z naslovom “Violence and Interpretation” (“Nasilje in interpretacija”).

Tako kot v preteklih letih se bodo javnosti predstavili številni ugledni slovenski in tuji humanisti in družboslovci. V okviru dogodka bo potekala tudi razstava umetniških del.

Tema dogodka je letos nekoliko bolj odprtega značaja, a je zelo relevantna in se ob hitrih spremembah v družbi kaže kot vse bolj izpostavljena.

Osrednji del mednarodne konference in posveta bo potekal v petek, 9. 2. 2024 od 9.30 dalje v konferenčni dvorani Knjižnice Otona Župančiča v Ljubljani. Sobotno dogajanje bo že tradicionalno zaznamovano s študentskimi prispevki in bo potekalo v prostorih AMEU-ISH na Dunajski 158, Ljubljana. Vstop na konferenčne dogodke je prost.

Na dogodku bodo med drugimi nastopili Noreen Herzfeld, Ciprian Bogdan, Milan Đorđević, Vojko Strahovnik, Boris Vezjak, Bojan Žalec, Oana Șerban, Mojca Ramšak, Marija Todoroska, Helena Motoh, Luka Martin Tomažič, Anja Hellmuth Kramberger, Luka Trebežnik in Gašper Pirc.