Izhod iz enostavnega načina

Bibliografski dosežki in SICRIS

Področja raziskovanja:

  • Plastičnost skeletnih mišičnih vlaken pri staranju, neaktivnosti in telesni aktivnosti
  • Strukturno-funkcijski odnos miozinskih in miozinskih izoform, izražanje miozinske izoforme, medcelični signali in regulacija izražanja genov

Biografija:

  • Diplomiral je na Medicinski šoli Univerze v Paviji (Italija) (1972)
  • Specializacijo iz kardiologije je prav tako opravil na Univerzi v Paviji (1977)
  • Raziskovalno usposabljanje je opravil na Inštitutu za humano fiziologijo Univerze v Paviji (1974-1978)
  • Kot gostujoči raziskovalec je usposabljanje končal na Oddelku za farmakologijo Univerze v Lundu (Švedska) v laboratoriju profesorja Paula Edmana (1980-1984)

Trenutno je kot emeritus profesor fiziologije na Oddelku za biomedicinske vede, Medicinska šola, Univerza v Padovi, Italija. Sodeluje z laboratorijem mišične biofizike na Oddelku za biomedicinske znanosti Univerze v Padovi z glavnimi raziskovalnimi temami: strukturno-funkcijski odnos miozinskih paralognih in ortoloških izoform miozina, medceličnih signalov in regulacije izražanja genov v skeletnih mišicah, medceličnega kalcija kot signal v skeletnih mišicah. Prof. Carlo Reggiani je znanstveni svetnik Inštituta za kineziološke raziskave (IKARUS) ZRS.
Je avtor ali soavtor več kot 200 izvirnih znanstvenih člankov, indeksiranih v bazi PubMed (samo v obdobju 2009 – 2019 preko 90, od tega 10 vabljenih pregledov). Skupno imajo njegovi članki zabeleženih precej preko 9.000 citatov in h-indeks 48 v bazi Scopus, oz. skoraj 16.000 citatov in h-indeks 57 v bazi Google Scholar.
Za svoje delo je leta 2014 prejel nagrado “Feltrinelli – Accademia Italiana dei Lincei”.