Izhod iz enostavnega načina
-22 %

Diego Celin in Rado Pišot: Varno in z veseljem na motor

Avtorja / Authors: Diego Celin in Rado Pišot

Strani / Pages: 150

Mehka vezava / Paperback

Leto / Published: 2021

Jezik / Language: slovenski

ISBN: 978-961-7058-63-5

32,00  25,00  (Brez DDV: 23,81 )

Šifra: 978-961-7058-63-5
Kategorije: , ,
Oznaka:

Opis

Varno in z veseljem na motor. Psiho-fizična priprava rekreativnih motoristov

Avtorja / Authors: Diego Celin in Rado Pišot

V tem priročniku se ne bomo ukvarjali s tehniko vožnje, saj je na to temo že kar nekaj razpoložl­jive literature, temveč se bomo osredinili na psiho-fizično pripravo. Predvsem se bomo posvetili rekreativnim motoristom, ker je teh po svetu in v Sloveniji največ. Manj bomo pisali o vrhunskem motociklizmu in motoristih, ker ima vsak profesionalni dirkač na voljo vrhunsko ekipo, katere del je tudi osebni oz. kondicijski trener, ki skrbi za individualno telesno oz. psiho-fizično pripravo tekmov­alca, in tudi zato, ker so vrhunski motoristi v Sloveniji bolj izjema kot pravilo.

Knjiga se v prvem delu posveča analizi gibanja in psiho-fizičnih obremenitev na telo med vožnjo mo­torja ter daje napotke za dobro pripravo na potovanja tudi z vidika prehrane in hidracije ter njunega vpliva na fiziološke odzive telesa med vožnjo. V drugem delu se soočamo z vsebinami o splošni in posebni športni vadbi za rekreativne voznike vseh zvrsti cestnih motorjev. Napotki bodo uporabni tudi za voznike zunajcestnih motorjev, koristni pa bodo tudi za mlade voznike koles z motorjem.

Izhajamo iz dejstva, da se rekreativni motoristi običajno podajo na ceste z velikimi časovnimi razmiki med vožnjami in pozabljajo na pomen psiho-fizične priprave na tako zahtevno nalogo. Priročnik zapolnjuje vrzel na področju celostne obravnave psiho-fizične priprave motoristov, o kateri priman­jkuje primerne slovenske literature.

Iz Uvoda knjige

 

Izdajo knjige so podprli: Akrapovič d.d., AMZS, Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

 

Dodatne informacije

Dimenzije 145 × 210 cm
Avtor/-ji

,

Jezik

Leto izida

ISBN 978-961-7058-63-5
Število strani 150