Izhod iz enostavnega načina

Vabilo na mednarodno znanstveno konferenco “CROSSING THE LINES BETWEEN MARXISM AND CHRISTIANITY IN THE 20TH CENTURY EAST-CENTRAL EUROPE”


Znanstveno-raziskovalno središče Koper (ZRS Koper), Inštitut za zgodovinske študije vas vabi na dvodnevno mednarodno znanstveno konferenco CROSSING THE LINES BETWEEN MARXISM AND CHRISTIANITY IN THE 20TH CENTURY EAST-CENTRAL EUROPE, ki bo v spletni aplikaciji potekala 15. in 16. aprila 2021.


Na konferenci bomo osvetlili nacionalne in transnacionalne interakcije med marksizmom in krščanstvom, ki, čeprav nudijo odličen vpogled v intelektualne, kulturne, in politične dinamike 20. stoletja, doslej niso bile v ospredju raziskovalnega zanimanja. V sodelovanju s strokovnjaki iz različnih evropskih držav bomo osvetliti politična, diplomatska, sociološka, filozofska in teološka vprašanja, ki so se porajala ob poskusih zbliževanja in vzpostavitve tvornega razmerja med marksizmom in krščanstvom na območju srednje in vzhodne Evrope od časa pred in med drugo svetovno vojno pa vse do konca 20. stoletja in čez.


Dogodek organiziramo v okviru raziskovalnega projekta ARRS »Prepletanje med marksizmom in krščanstvom v Sloveniji, 1931–1991« (J6-9353).

Program konference

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku prek spleta. Zainteresirano publiko vabimo, da se registrira na naslovu: .

Vljudno vabljeni!