Izhod iz enostavnega načina

Izšla je nova številka priloge “Na valovih znanja”

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper obvešča, da je v današnjih Primorskih novicah in Primorskem dnevniku izšla tretja priloga

»Na valovih znanja, Izzivi primorskega raziskovalnega prostora«,

ki jo soustvarjamo skupaj s Slovenskim raziskovalnim inštitutom (SLORI) ter v sodelovanju s Primorskimi novicami in Primorskim dnevnikom.

V njej boste lahko med drugim prebrali intervju s predstojnico 𝙄𝙣š𝙩𝙞𝙩𝙪𝙩𝙖 𝙯𝙖 𝙤𝙡𝙟𝙠𝙖𝙧𝙨𝙩𝙫𝙤 𝙕𝙍𝙎 𝙆𝙤𝙥𝙚𝙧, 𝗱𝗿. 𝗠𝗮𝗷𝗼 𝗣𝗼𝗱𝗴𝗼𝗿𝗻𝗶𝗸, s sodelavcem in predstojnikom 𝙋𝙧𝙖𝙫𝙣𝙚𝙜𝙖 𝙄𝙣š𝙩𝙞𝙩𝙪𝙩𝙖 𝙕𝙍𝙎 𝙆𝙤𝙥𝙚𝙧, 𝐝𝐫. 𝐑𝐨𝐤𝐨𝐦 𝐒𝐯𝐞𝐭𝐥𝐢č𝐞𝐦; prebrali boste lahko tudi, kako (̳P̳)̳o̳s̳t̳a̳t̳i̳ ̳z̳d̳r̳a̳v̳i̳ ̳i̳n̳ ̳a̳k̳t̳i̳v̳n̳i̳, saj so nas sodelavci 𝙄𝙣š𝙩𝙞𝙩𝙪𝙩𝙖 𝙯𝙖 𝙠𝙞𝙣𝙚𝙯𝙞𝙤𝙡𝙤š𝙠𝙚 𝙧𝙖𝙯𝙞𝙨𝙠𝙖𝙫𝙚 𝙕𝙍𝙎 𝙆𝙤𝙥𝙚𝙧 spomnili na svoj nedavno izdani priročnik “𝐎𝐬𝐭𝐚𝐧𝐢𝐭𝐞 𝐝𝐨𝐦𝐚, (𝐏)𝐨𝐬𝐭𝐚𝐧𝐢𝐭𝐞 𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐢!“, ki je med drugim zelo dobra popotnica ravno v tem obdobju, ko smo primorani ostati doma, in je skrb za zdravje še toliko bolj pomembna.

Za vse zgodovinske navdušence in sledilce tedenskih glos, ki jih naš sodelavec 𝙄𝙣š𝙩𝙞𝙩𝙪𝙩𝙖 𝙯𝙖 𝙯𝙜𝙤𝙙𝙤𝙫𝙞𝙣𝙨𝙠𝙚 š𝙩𝙪𝙙𝙞𝙟𝙚 𝙕𝙍𝙎 𝙆𝙤𝙥𝙚𝙧, 𝗮𝗸𝗮𝗱. 𝗝𝗼ž𝗲 𝗣𝗶𝗿𝗷𝗲𝘃𝗲𝗰, piše in objavlja že več kot štirideset let v Primorskem dnevniku, pa smo pripravili presnečenje. Najavili smo izid njegove knjige “𝙂𝙡𝙤𝙨𝙨𝙖𝙚”, v kateri so zbrane vsebine, ki so izhajale med leti 1978-2020 v Primorskem dnevniku.

Predstavili smo tudi projekt ECO-SMART (Tržišče ekosistemskih storitev za napredno politiko zaščite območij Natura 2000), sofinanciran v okviru Programa sodelovanja INTERREG V-A Italija- Slovenija 2014-2020, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev, v katerem sodelujejo tudi sodelavci 𝙈𝙚𝙙𝙞𝙩𝙚𝙧𝙖𝙣𝙨𝙠𝙚𝙜𝙖 𝙞𝙣š𝙩𝙞𝙩𝙪𝙩𝙖 𝙯𝙖 𝙤𝙠𝙤𝙡𝙟𝙨𝙠𝙚 š𝙩𝙪𝙙𝙞𝙟𝙚 𝙕𝙍𝙎 𝙆𝙤𝙥𝙚𝙧.

Za vas pa smo pripravili tudi izbor monografij, ki so izšle pri založbi 𝘼𝙣𝙣𝙖𝙡𝙚𝙨 𝙕𝙍𝙎, 𝙕𝙣𝙖𝙣𝙨𝙩𝙫𝙚𝙣𝙖 𝙯𝙖𝙡𝙤ž𝙗𝙖 𝙕𝙍𝙎 𝙆𝙤𝙥𝙚𝙧.

Celotno prilogo lahko preberete na povezavi: https://www.primorske.si/plus/na-valovih-znanja

Prijetno branje vsebin želimo!