Izhod iz enostavnega načina

Jasna Hrovatin: ŠTUDIJA PRILAGOJENOSTI KUHINJSKEGA POHIŠTVA POTREBAM STAREJŠIH OSEB

Avtorica / Author: Jasna Hrovatin

Strani / Pages: 75

Leto / Published: 2015

Jezik / Language: slovenski

ISBN: 978-961-6964-36-4

9,59  (Brez DDV: 9,13 )

Šifra: 978-961-6964-36-4
Kategorije: , ,
Oznaka:

Opis

ŠTUDIJA PRILAGOJENOSTI KUHINJSKEGA POHIŠTVA POTREBAM STAREJŠIH OSEB

Avtorica / Author: Jasna Hrovatin

Monografija z naslovom Študija prilagojenosti kuhinjskega pohištva potrebam starejših oseb ponuja vpogled v problematiko kvalitete bivanja starejših oseb in je kot taka namenjena tako strokovnjakom, ki se ukvarjajo z oblikovanjem pohištva, kot tudi tistim, ki se posvečajo raziskavam in opremi bivalnih prostorov za starejše.

Monografija je vsebinsko dobro organizirana, zbrani podatki pa so urejeni pregledno in konsistentno. Predstavljena so pomembnejša znanstvena dognanja raziskav s področja ergonomske prilagojenosti kuhinjskega pohištva in stanovanjskih prostorov starejšim osebam. Podrobneje sta opisani raziskavi, ki preverjata stanje na področju ponudbe kuhinjskega pohištva ter definirata potrebe in probleme, s katerimi se v kuhinji srečujejo ljudje v tretjem življenjskem obdobju.

Argumentirana analiza in interpretacija raziskovalnih spoznanj predstavljata pomemben vir informacij tako za strokovno javnost, ki se ukvarja z raziskavami na tem področju, kot tudi za oblikovalce in proizvajalce kuhinjskega pohištva.

Avtorica knjige je uspela obravnavano tematiko predstaviti celovito, pregledno, kritično in nepristransko. Knjiga vzpodbuja bralca k premišljenemu obravnavanju problematike oblikovanja in opreme za starejše in kot taka predstavlja pomemben aplikativni doprinos za stroko.

 

Izdaja monografije je bila finančno podprta s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Slovenije.

 

Dodatne informacije

Teža 0,415 kg
Dimenzije 16,5 × 23,5 cm