Področja raziskovanja:

  • Proučevanje zdravstva; Nevrobiologija; Prehrana; Staranje

Biografija:

Cécil Meulenberg je diplomiral in magistriral s področja medicinske biologije na Medicinski fakulteti Univerze v Utrechtu na Nizozemskem. Leta 2001 je doktoriral s področja nevrotoksikologije na Veterinarski fakulteti Univerze v Utrechtu, z doktorsko disertacijo ''In vitro approaches to improve the risk assessment of volatile organic solvents''.
Od marca 2017 je zaposlen kot asistent z doktoratom na Inštitutu za Kineziološke raziskave (IKARUS) ZRS. Kot medicinski biolog se je specializiral za področje celične elektrofiziologije. Po končanem doktoratu je sodeloval pri številnih mednarodnih znanstvenih projektih s področja nevroznanosti, toksikologije, avdiologije in onkologije, in sicer na Univerzi Utrecht (Nizozemska), Groningen (Nizozemska), Oslo (Norveška), Sussex (Velika Britanija) in na Univerzi na Primorskem (Slovenija). Na Univerzi na Primorskem je v zadnjih letih razvijal in izvajal učni predmet na magistrskem študiju, ki povezuje znanje o možganih s prehrano, vedenjem in pojavnostjo različnih bolezni.
Na Znanstveno-raziskovalnem središču v Kopru v sodelovanju z lokalnimi in mednarodnimi partnerji trenutno razvija raziskovalne projekte s področja kineziologije in staranja, s poudarkom na alternativnih terapijah in zdravi prehrani, ki bi pozitivno vplivali na zdravje ljudi v vseh življenjskih obdobjih.
Rezultate raziskav je objavil kot prvi avtor ali kot soavtor v različnih tujih znanstvenih revijah.