dr. Tina Košir

asistentka z doktoratom
Phone: +386 5 663 77 00

Področja raziskovanja:

  • Indijske študije
  • Filozofija
  • Religiologija
  • Literarne vede

Biografija:

Tina Košir je 2011 diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je zaključila dvopredmetni predbolonjski študij primerjalne književnosti in filozofije. Leta 2018 je na isti ustanovi doktorirala iz humanistike in družboslovja z doktorsko disertacijo “Stičišča med ontologijo in estetiko v monističnem kašmirskem šivaizmu«.
Od septembra 2019 na Inštitutu za filozofske študije ZRS Koper sodeluje pri raziskovalnem projektu »Oživljanje kozmične pravičnosti: poetika feminilnega« (J6-8265). Ob tem kot zunanja sodelavka pedagoško delo opravlja na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer predava pri predmetu Kultura Indije in hindi.
Objavila je dva izvirna znanstvena članka v slovenskih publikacijah, poglavje v mednarodnem zborniku, souredila tematsko številko revije Poligrafi in napisala spremno besedo k slovenskemu prevodu monografije Mircea Eliadeja »Joga: nesmrtnost in svoboda«.
Za diplomsko delo »Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo« je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani prejela fakultetno Prešernovo nagrado.

Podrobneje o raziskovalni dejavnosti >