09 Nov 2019

»Znanje za zdravje 2019«

ABOUT EVENT

JAVNI POGOVOR Z VRHUNSKIMI STROKOVNJAKI IN IZVEDITE ALI JE RES DA…

 

Letos smo se organizatorji, ZRS Koper in Splošna bolnišnica Izola (SBI), pod pokroviteljstvom Mestne občine Koper odločili dogodek približati še širšemu krogu ljudi. V soboto, 9. novembra, bodo pred Slaščičarno in kavarno Triglav v Kopru izbrani strokovnjaki spregovorili o različnih zdravstvenih temah: o sedenju, kajenju, rdečem mesu, dolgem življenju, debelosti, demenci ter nezdravi gibalni in kognitivni vadbi.

Med 10. in 13. uro bodo na omenjeni lokaciji potekale meritve izbranih parametrov vašega zdravja in zmogljivosti, med 15. in 17. uro pa bodo potekali pogovori z vrhunskimi strokovnjaki, ki bodo odgovorili na različna zdravstvena vprašanja.

Z medicinskega vidika bosta spregovorila prof. dr. med. Anton Grad (SBI), ki bo pojasnil, ali je res, da je demenco mogoče preprečiti, in doc. dr. med. Mladen Gasparini (SBI), ki bo razjasnil dilemo, ali so za debelost res krivi naši starši. Kineziološka vprašanja in vlogo ter pomen gibalne aktivnosti za zdravje bodo razjasnili prof. dr. Boštjan Šimunič (ZRS Koper), doc. dr. Uroš Marušič (ZRS Koper) in prof. dr. Rado Pišot (ZRS Koper).

Dr. Šimunič bo razglabljal o tem, ali je sedenje res bolj škodljivo kot kajenje, dr. Marušič, ali lahko telovadimo tudi z možgani, dr. Pišot, sicer tudi direktor ZRS Koper, pa, ali optimizem vpliva na dolžino življenja. Inženirka živil Lilijana Vouk Grbac (Ortopedska bolnišnica Valdoltra, OBV) bo razjasnila, če drži, da je rdeče meso škodljivo, psihologinja Ela Brecelj (SBI) pa, ali res lahko vsakdo preneha s kajenjem. Inštruktor fitnesa Aleš Milanovski (Tvojtrener.si) se bo dotaknil področja vadbe, in sicer bo pojasnil, ali je lahko gibalna vadba udi škodljiva.

 

Strokovna klepetalnica bo potekala v soboto, 9. novembra 2019, od 10. do 13. ure v Mestni Kavarni Triglav na Pristaniški ulici 5 v Kopru.

 

 

 

Vljudno vabljeni!

EVENT SPEAKERS

  • prof. dr. med. Anton Grad

  • doc. dr. med. Mladen Gasparini

  • prof. dr. Boštjan Šimunič

  • doc. dr. Uroš Marušič

  • prof. dr. Rado Pišot

  • Inž. živil. Lilijana Vouk Grbac

  • Ela Brecelj

  • Aleš Milanovski

Registration for : »Znanje za zdravje 2019«

Posredujte nam vaša vprašanja

Uravnotežena prehrana in srčno-žilno zdravjeDebelost in srčno-žilno zdravjeZdravila in srčno-žilno zdravjeMentalno in srčno-žilno zdravjeVadba in trening za srčno-žilne bolnikeSrčno-žilno zdravje – proste teme
Postavite vprašanje

Share This Event