05 Apr 2020

POMLADNI POGOVORI- Kam in zakaj po znanje?

ABOUT EVENT

Znanstveno-raziskovalno središče Koper (ZRS Koper) skupaj z Gledališčem Koper organizira serijo treh srečanj z naslovom »Pomladni pogovori« s pričetkom v mesecu marcu.

Prvi dogodek – Kam in zakaj po znanje?  je  do nadaljnjega prestavljen. Takoj, ko se bodo zadeve normalizirale vam bomo novi datum sporočili.

 

Tematiziral bo aktualno vprašanje predvsem za mlade in njihove starše, ki se namreč odločajo, kako nadaljevati svojo življenjsko pot oziroma šolanje.

Na srečanju se bomo spraševali Kam in zakaj po znanje? Kaj je danes znanje? Kaj je pravzaprav tisto znanje, ki je preverjeno znanje?…

Wikipedija je danes, na žalost, glavni vir informacij mnogim osnovnošolcem in osnovnošolkam ter njihovim staršem, pa vendarle, vse kar je na internetu ni preverjeno znanje.

Spraševali se bomo tudi, katera znanja so tista, ki so danes morda že v izumiranju in katera znanja in poklici bodo čez 10 let aktualni… V ta namen bodo naša druženja potekala v dialogu – ne samo med znanstveniki in znanstvenicami, ampak tudi drugo strokovno javnostjo ter samimi uporabniki.

Na prvih pomladnih pogovorih bomo gostili: dr. Matejo Sedmak, predstojnico Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper; dr. Roka Svetliča, predstojnika Pravnega inštituta ZRS Koper; mag. Voranca Kumerja, magistra kiparstva in podiplomskega študenta filozofije; Borisa Palčiča, tajnika maturitetne komisije Gimnazije Koper.

Z nami bo tudi dijakinja Gimnazije Koper Anja Maršič, ki bo svoje občutke in neposredno doživljanje tega vprašanja lahko najbolje predstavila prisotnim. Pogovor bo vodil dr. Rado Pišot, direktor ZRS Koper

Vljudno vabljeni na Pomladne pogovore!

EVENT SPEAKERS

 • Direktor ZRS Koper

  prof. dr. Rado Pišot

  Social Links

 • Predstojnica Inštituta za Družboslovne študije ZRS Koper

  dr. Mateja Sedmak

  Social Links

 • Predstojnik Pravnega inštituta ZRS Koper

  izr.prof. dr. Rok Svetlič

  Social Links

 • Magister kiparstva in podiplomski študent filozofije

  mag. Voranc Kumer

  Social Links

 • Tajnik matritetne komisije Gimnazije Koper.

  Boris Palčič

  Social Links

 • dijakinja Gimnazije Koper

  Anja Maršič

  Social Links

EVENT LOCATION

Registration for : POMLADNI POGOVORI- Kam in zakaj po znanje?

Send us your Feedback

Registration Now

Share This Event