08 Sep 2020

Izobraževanje o »nasilju v družini, nasilju na podlagi spola in spolno nasilje znotraj migrantskih skupnosti«

ABOUT EVENT

Sodelavec z Inštituta za družboslovne študije Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper, dr. Blaž Lenarčič v sodelovanju s Centrom za socialno delo Južna Primorska

v torek, 8. septembra 2020,

organizira izobraževanje, katerega osrednje teme bodo osredotočene na področje družinskega in spolnega nasilja ter nasilja na podlagi spola znotraj migrantskih skupnosti.

Brezplačno izobraževanje bo potekalo v prostorih Obrtno-podjetniške zbornice Koper s pričetkom ob 8. uri. S primeri iz prakse ter praktičnimi delavnicami se bodo dogodku pridružili tudi Slovenska filantropija in Društvo SOS telefon.

K udeležbi so vabljeni predstavniki strokovnih služb, ki se pri svojem delu neposredno ali posredno srečujejo s pripadniki migrantskih skupnosti in/ali obravnavo nasilja v družini. S pridobljenimi znanji bodo udeleženci/udeleženke izobraževanja lahko prispevali k bolj učinkoviti komunikaciji z žrtvami nasilja ter njihovimi skupnostmi, strokovnimi službami in podpornimi organizacijami.

Udeleženci izobraževanja bodo prejeli potrdilo o udeležbi na izobraževanju, ki poleg neposredne udeležbe na izobraževanju vključuje tudi individualno delo v obliki študija podpornega gradiva na spletu. Ta bo v obliki branja tekstov in ogleda avdiovizualnih vsebin potekal v lastni organizaciji.

Dogodek je organiziran v sklopu projekta BASE: »Prepoznavanje in razkritje nasilja v družini, nasilja na podlagi spola in spolnega nasilja znotraj migrantskih skupnosti« (https://cesie.org/en/project/base/).

 

EVENT SPEAKERS

  • prof. dr. Egon Pelikan
    Predstojnik Inštituta za zgodovinske študije ZRS Koper

    prof. dr. Egon Pelikan

    Social Links

Registration for : Izobraževanje o »nasilju v družini, nasilju na podlagi spola in spolno nasilje znotraj migrantskih skupnosti«

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Registration Now

Share This Event