12 Aug 2022

Zaključni dogodki projekta MerlinCV

V okviru strateškega projekta Interreg vas vljudno vabimo na zaključne dogodke projekta MerlinCV: usposabljanje za deležnike v turizmu na temo trajnostnega poslovanja, tiskovno konferenco in voden ogled gradu Kromberk (Grajska cesta 1, 5000 Nova Gorica), in sicer v sredo, 17.8.2022.

Čezmejni strateški projekt MerlinCV na izzive okolja ponuja evropsko relevantne rešitve v smeri razvoja trajnostnega tematskega turizma. Glavni cilj projekta je povečanje turistične atraktivnosti in prepoznavnosti čezmejne regije prek integriranih trajnostnih modelov, ki spodbujajo kreacijo inovativnih in trajnostnih turističnih produktov na slovensko-italijanskem čezmejnem območju. Revalorizacija kulturne dediščine (gradovi, dvorci, vile) in izjemnih ekotipov načrtno urejene krajine (vinogradi, vrtni in parkovni sistemi) tako poteka trajnostno in z uporabo zelenih tehnologij.

Program:

10.00: USPOSABLJANJE O TRAJNOSTNEM POSLOVANJU V TURIZMU (Izvajalec: Inštitut ROS.TURIST); prijave na: merlincv@zrs-kp.si

12.00: ZAKLJUČNA TISKOVNA KONFERENCA

13.45: VODEN OGLED »SPOZNAVANJE KULTURNE DEDIŠČINE: IGRIVO VODSTVO PO STALNI ZBIRKI GRADU KROMBERK«.

Projekt je sofinanciran v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija 2014–2020 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in državnih sredstev.

Vljudno vabljeni!

Leave a Reply