02 Mar 2022

Pogovor o etičnih, psihosocialnih in duhovnih vidikih epidemije

Društvo za primerjalno religiologijo in Slovenska matica vas vljudno vabita na pogovor o etičnih, psihosocialnih in duhovnih vidikih epidemije, ki bo potekal v sredo, 2. marca 2022, ob 18. uri v dvorani Slovenske matice na Kongresnem trgu 8/I v Ljubljani.

Epidemija je s trdovratnim poudarjanjem medsebojne razdalje krepila našo temeljno težnjo po medčloveški bližini. Po pogovoru, dotiku, skrbi in empatiji. Pokazala je na našo skupno ranljivost ter razprla številna etična vprašanja na virološkem presečišču posameznika in družbe. Manj izpostavljena tema, ki jo bomo dodatno osvetlili v pogovoru, pa je tudi vpliv zaostrenih življenjskih okoliščin na duhovne potrebe ljudi ter možnosti, ki jih duhovne prakse lahko nudijo v stiski in bolezni.

Z gosti prim. Evito Leskovšek, dr. med., spec. (NIJZ), izr. prof. dr. Borutom Škodlarjem, dr. med., spec. (Univerzitetna psihiatrična klinika, Ljubljana), in predsednikom Društva za primerjalno religiologijo, prof. dr. Lenartom Škofom (ZRS Koper in AMEU – Institutum Studiorum Humanitatis) se bo pogovarjala mag. Tanja Petrovič.

Dogodek bo potekal ob upoštevanju aktualnih odlokov glede virusa SARS-CoV-2. Glede na nepredvidljivost zdravstvenih razmer vas vabimo, da pred dogodkom obiščete spletno stran Slovenske matice www.slovenska-matica.si, kjer so objavljene spremembe v programu in morebitne odpovedi. Če do spleta ne dostopate redno, lahko pokličete na številko (01) 422 43 45. Število mest na prireditvi je omejeno.

Leave a Reply