10 Nov 2021

NOVI USTAVNI SODNIK DR. ROK SVETLIČ PRIHAJA IZ ZNANSTVENO-RAZISKOVALNEGA SREDIŠČA KOPER

Predstojnik Pravnega inštituta pri Znanstveno-raziskovalnem središču (ZRS) Koper prof. dr. Rok Svetlič je postal novi ustavni sodnik za naslednjih devet let. Danes je takoj po pridobljeni podpori pred Državnim zborom prisegel. Čestitke ob imenovanju mu je izrekel tudi prvi mož ZRS Koper, direktor prof. dr. Rado Pišot.

Glasovnice je prevzelo 46 poslank in poslancev in prav vsi so podprli Svetličevo imenovanje. Dr. Rok Svetlič se je v krajšem nagovoru po izvolitvi zahvalil za izkazano podporo. Poudaril je, da bo naredil vse, da bo lahko prav vsak človek, posebej tisti z roba družbe, brez kapitalske, ekonomske moči, verjel, da ima v pravu Republike Slovenije zanesljivega zaveznika.

Dr. Rok Svetlič je od leta 2006 zaposlen pri ZRS Koper kot raziskovalec, kjer je predstojnik Pravnega inštituta in član Znanstvenega sveta ZRS Koper.

»Dr. Rok Svetlič se kot dolgoletni predstojnik Pravnega inštituta na ZRS Koper ves čas trudi uveljavljati humanistični pogled na pravo, ki ga pravni svet v današnjem času potrebuje veliko bolj kot kadarkoli prej. Kot direktor ZRS Koper sem izredno ponosen, da imamo v naši sredini tako eminentne raziskovalce, ki se ne uveljavljajo zgolj na znanstvenem področju, ampak tudi v neposredni praksi. Prav zato verjamem, da bo dr. Rok Svetlič dal pomemben pečat naši družbi tudi v vlogi ustavnega sodnika. Ob tej priložnosti mu v svojem in v imenu vseh sodelavk in sodelavcev ZRS Koper iskreno čestitam,« je ob Svetličevem imenovanju povedal direktor ZRS Koper, dr. Rado Pišot.

Leave a Reply