12 Jul 2021

28. Poletni tečaji slovenskega jezika na slovenski Obali

Znanstveno-raziskovalno središče Koper v sodelovanju z Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem in finančno podporo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu organizirajo 28. poletne tečaje slovenskega jezika na slovenski Obali »Halo, tukaj slovenski Mediteran!«

Poletni tečaji slovenskega jezika na slovenski Obali bodo trajali od 12. junija do 23. junija 2021.

Slovesna otvoritev, na kateri bo prisotna tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu, dr. Helena Jaklitsch, bo danes, v ponedeljek, 12. junija 2021 ob 18. uri.

Poletni tečaji so namenjeni vsem, ki bi se radi naučili slovenskega jezika, tako popolnim začetnikom kot tistim, ki osnove slovenskega jezika že znajo, pa bi radi svoje znanje še izpopolnili. Jezikovni tečaji bodo potekali na več nivojih, od začetnih do nadaljevalnih in izpopolnjevalnih, trajali pa bodo dva tedna.

Tečaje vodijo strokovno usposobljeni lektorji, ki se že več let ukvarjajo s poučevanjem tujcev.

V programskem in organizacijskem odboru so prof. dr. Vesna Mikolič, Inštitut za jezikoslovne študije Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, Boštjan Debelak, Osnovna šola Oskarja Kovačiča Škofije, Nika Pavletić, Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem, doc. dr. Klara Šumenjak, Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Program poletne šole si lahko preberete tukaj.

Leave a Reply