08 May 2021

Obvestilo o objavi dr. Mateje Sedmak v Primorskih novicah

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper obvešča, da je bil v Primorskih novicah, v soboto, 8. maja 2021, v redni kolumni, objavljen prispevek predstojnice Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper, dr. Mateje Sedmak z naslovom “Izbire in odločitve” v katerem razmišlja o številnih dnevnih izbirah in odločitvah, ki jih sprejmemo in kolikšna pozornost jim je posvečena.

“Ljudje na splošno mislimo, da so velike odločitve tiste, ki ključno zaznamujejo naša življenja, kot že omenjene izbira šole, poklica ali odločitev za ločitev ali otroke. V resnici temu ni tako. Majhne in “vsakič znova odločitve” naredijo resnično razliko”, piše avtorica.

Nenazadnje, nikoli ne obstaja ena in edina prava odločitev. In karkoli že smo se v nekem trenutku življenja odločili, z današnje perspektive morda tudi napačno, imejmo v mislih, da smo se takrat odločili tako, kot smo v danem trenutku zmogli in znali. Danes bi se morda odločili drugače. Danes je tudi nov dan in možnost za novo odločitev, še zaključuje dr. Mateja Sedmak.

Celoten prispevek si lahko preberete na povezavi:  https://www.primorske.si/mnenja/kolumne/negovanje-odnosov/izbire-in-odlocitve

Vabljeni k branju!

Leave a Reply