29 Jan 2021

Spletni dogodek »Otroci in mladostniki na spletu«

Znanstveno- raziskovalno središče (ZRS) Koper obvešča, da je v četrtek, 28. januarja 2021 potekal zanimiv seminar z naslovom

»Otroci in mladostniki na spletu«,

katerega je v sodelovanju s skupnostjo CSD Slovenije in Safe.si, predstavil naš sodelavec Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper, dr. Blaž Lenarčič.

foto: dr. Blaž Lenarčič

V današnjem času otroci in mladostniki veliko časa preživijo na spletu, s tem pa so izpostavljeni tudi raznim zlorabam in nasilju na spletu. Tehnologije so del našega vsakdanjika, zato je pomembno, da smo osveščeni o nevarnostih na spletu, da jih znamo prepoznati, da lahko nanje opozorimo tudi otroke, mladostnike in starše, ter da lahko svetujemo in podpremo morebitne žrtve spletnega nasilja ali zlorab.

Dr. Lenarčič je na seminarju predstavil nekaj splošnih značilnosti spleta in novih tehnologij ter kako vplivajo na družinsko dinamiko.

Prav tako pa se je posvetil tudi spletnemu nasilju in analizi študije primera Amande Tood, ki je bila žrtev spletnega nasilja.

Predstavili so tudi priročnik za strokovne delavce ‘??????? ??????? ?? ??????? ??????? ????? ?? ????????????’.

Preberete in prenesete ga lahko na povezavi:

https://safe.si/sites/default/files/spletno_nasilje_elektronska_izdaja_-_koncna.pdf?fbclid=IwAR0epsByqZcbiVw0ZkUrrYQQm1tpo6i1flmiCSm16_Sy6IZsSSM71U88vl0

Leave a Reply