24 Nov 2020

Spletni simpozij »Religious Philosophy Between Humanism and Posthumanism»

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper obvešča,

da je 19. in 20. novembra 2020 potekal spletni simpozij

»Religious Philosophy Between Humanism and Posthumanism»,

ki sta ga organizirala Inštitut za filozofske študije ZRS Koper in Faculty of Theology and Religious Studies na Univerzi v Groningenu, na Nizozemskem.

Dogodek je potekal preko Facebook strani Inštituta za filozofske študije ZRS Koper in je del večletnega projekta »Ustvarjena bitja, ljudje, roboti: teologija stvarjenja med humanizmom in posthumanizmom«, ki ga koordinira pobudnik in glavni organizator dogodka, naš sodelavec Inštituta za filozofske študije ZRS Koper, dr. Gorazd Andrejč.

dr. Gorazd Andrejč

Projekt »Ustvarjena bitja, ljudje, roboti: teologija stvarjenja med humanizmom in posthumanizmom« (J6-1813) je sofinanciran s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS.

Na simpoziju so govorci predstavili predstavili filozofske, zgodovinske, teološke, religiozne in literarnoteoretske perspektive posthumanizma ter razmerja med ljudmi in stroji. 

  Prvi dan so na simpoziju nastopili: dr. Carool Kersten, prof. dr.Nadja Furlan Štante, prof. dr. Lenart Škof, sodelavci Inštituta za filozofske študije ZRS Koper, John Durham Peters, Univerza Yale, Connecticut (ZDA) in Constantine Sandis, Univerza Hertfordshire (Velika Britanija).

Drugi dan pa: prof. dr. Todd Weir, Univerza v Gronningenu, Polona Tratnik, Fakulteta za Slovenske in mednarodne študije Nova Univerza Ljubljana in Inštitut Irris za raziskave, razvoj in strategije družbe, kulture in okolja (Marezige) in Noreen Herzfeld, sodelavka Inštituta za filozofske študije ZRS Koper in Univerza St. John.

Posnetka si lahko ogledate na:

  1. https://youtu.be/SDNRLniKLOU
  2. https://youtu.be/qnnzAhxxmLY

Vljudno vabljene in vabljeni k ogledu!

Leave a Reply