05 Oct 2020

Prispevek dr. Mateje Sedmak o nadzorovanju otrok

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper obvešča, da si je v zadnji kolumni Primorskih novic, za katero piše naša sodelavka in predstojnica Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper, dr. Mateja Sedmak možno prebrati prispevek z naslovom

»Plačam za popoln nadzor ?« .

V prispevku dr. Sedmakova opozarja na pasti elektronskega nadzorovanja učencev.

dr. Mateja Sedmak

K pisanju jo je spodbudilo sporočilo in prošnja mame za nasvet ali v tretjem razredu osnovne šole zadostuje osnovna verzija eAsistenta ali je boljša plačljiva nadgradnja osnovne verzije.

S tem, ko (prehitro) izvemo za otrokovo neprimerno oceno, otroku odvzamemo možnost narediti napako, se z njo soočiti in jo popraviti. Preprečimo mu, da sam preigra scenarije, kdaj in kako naj vam sporoči slabo novico. Se še spomnite, kako smo ravnali mi, ki še nismo bili pod popolnim elektronskim nadzorom? Počakali smo na še kakšno boljšo oceno in staršem posredovali obe hkrati. Tako je bila škoda manjša. Ali pa smo slabo oceno čim prej popravili in potem škode praktično ni bilo. Pri vsem tem gre za neprecenljive življenjske izkušnje in iskanje strategij reševanja težav, za katere oropamo lastne otroke.”

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete na povezavi.

Vabljeni k branju!

Vir: Primorske novice, 3.10.2020

Leave a Reply