02 Jul 2020

Podelitev nagrad tekmovanja Oljka Šempas

Znanstveno-raziskovalno središče Koper obvešča, da je prejšnji teden v sredo, 24. junija 2020, v Šempasu potekala podelitev nagrad tekmovanja Oljka Šempas, ki ga organizira Goriško oljkarsko društvo v sklopu Festivala vin in oljčnega olja.

Podelitve nagrad se je udeležil dr. Vasilij Valenčič, namestnik vodje panela Laboratorija Inštituta za oljkarstvo ZRS Koper in podelil priznanja najboljšim petim pridelovalcev – izbor TOP5, vice šampionu in šampionu.

Na tekmovanje je prispelo 37 vzorcev, katere so ocenili izšolani ocenjevalci panela, ki ga vodi Ernest Kante pod okriljem Goriškega oljkarskega društva.

Izmed 10 najbolje ocenjenih vzorcev, so člani vseh treh panelov (goriškega, briškega in nacionalnega referenčnega panela Laboratorija Inštituta za oljkarstvo ZRS Koper) izbrali TOP5, vice šampiona in šampiona.

Zaključno ocenjevanje olj je potekalo 5. marca 2020, v Šempasu,  iz  Laboratorija Inštituta za oljkarstvo so se ocenjevanja udeležili : dr. Milena Bučar-Miklavčič, dr. Vasilij Valenčič, Teja Hladnik in Mirjana Knez.

Priznanja TOP 5 so dobili: Kmetija Kante Šempas za olje cuvèe, Jasa-Arsen Jurinčič za olje Maurino in cuvèe, BOSE oil za mešano olje in Oljčno olje Sabadin za Istrsko belico.

Za vice šampionsko olje je bilo izbrano BOSE oil (mešano).

Za šampiona pa Oljčno olje Sabadin – Istrska  belica.

Čestitke vsem udeležencem, še posebej najbolje uvrščenim oljkarjem!

Leave a Reply