20 May 2020

VABILO K VPISU V ZELENI KAMP 2020

Obveščamo vas, da  Gibanje ZELENCI – Stičišče za spodbudo in podporo zelenih iniciativ otrok in mladih organizira prvi poletni »Zeleni kamp«, ki bo potekal od 24. do 28. avgusta 2020 ob reki Rižani.

Zeleni kamp bo organiziran ob podpori Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (ZRS Koper) v sodelovanju s klubom Tabornikov KOST Koper, društvom PINA ter gibanjem Mladi za podnebno pravičnost.

V snovanje programa sta aktivno vpeta tudi naša mlada raziskovalca Lucija Dežan in Kristjan Nemac.

Na kamp so vabljeni otroci od 11. do 14. leta starosti, ki bodo skupaj z mentorji spoznavali biotsko raznolikost in razmišljali o družbenih vplivih na okolje.

Preko različnih iger, predstav in delavnic bodo mladi načenjali vprašanja o življenju skupnosti v sožitju z naravo, ponovni uporabi odpadkov ter podnebnih migracijah in kulturni raznolikosti, seznanili pa se bodo tudi s taborniškimi veščinami in osnovami preživetja v naravi.

Velik poudarek bo namenjen aktivni participaciji otrok, ki se bo ob morebitnem interesu nadaljevala tudi po zaključenem kampu.

Zeleni kamp bo podrobneje predstavljen na informativnem dnevu v ponedeljek, 8. junija 2020, ob 18. uri, ki bo potekal preko spleta. Na informativni dan se lahko prijavite preko spletnega obrazca »prijavnica na informativni dan«.

Več informacij in okvirni program kampa si lahko ogledate na spletni strani www.zelenci.si, aktivnostim gibanja pa lahko sledite tudi na Facebook strani www.facebook.com/gibanjezelenci.

Leave a Reply