13 Dec 2019

»Migracije v sodobni družbi« v drugi oddaji »Dober dan, znanost!« Radia Koper

 Znanstveno-raziskovalno središče Koper,

 

v sodelovanju z Radiom Koper, medijskim partnerjem ob praznovanju 25. obletnice ZRS Koper,

vabi, da prisluhnete drugi oddaji

»Dober dan, znanost!«

  namenjena »Migracijam v sodobni družbi«

 

Kot smo že predhodno napovedali, v mesecu decembru tedensko potekajo prispevki  sodelavcev ZRS Koper v oddaji »Dober dan, znanost!« na Radiu Koper.

Oddaje so namenjene obeležitvi slavnostnega jubileja ZRS Koper, splošni predstavitvi njegove dejavnosti in promociji znanosti.

Tako sta se v prvi oddaji o splošni predstavitvi Znanstveno-raziskovalnega središča Koper pogovarjala Iztok Novak Easy in direktor ZRS Koper, prof. dr. Rado Pišot.

Drugo oddajo, na sporedu včeraj pa so posvetili  »Migracijam v sodobni družbi«. V oddaji je sodelovala, dr. Mateja Sedmak, predstojnica Inštituta za družboslovne študije, ki je med drugim ob letošnjem svetovnem dnevu človekovih pravic poudarila, kako so prav priseljencem, migrantom in beguncem prepogosto, tudi v Sloveniji, odrekane pravice v primerih, ko nezakonito prestopijo hrvaško-slovensko mejo, in kako bi morali spremeniti način gledanja na migracije.

Posnetku druge oddaje »Dober dan, znanost!« lahko prisluhnete na linku:

4d.rtvslo.si/arhiv/dober-dan-znanost/174657996

V nadaljevanju meseca decembra, v torek 17. decembra 2019 bosta sledili še dve oddaji, in sicer »Aktivno in zdravo staranje«, v kateri bosta sodelovala dr. Boštjan Šimunič, predstojnik Inštituta za kineziološke raziskave in dr. Uroš Marušič.

Decembrski krog oddaj pa bosta zaključila, 24.  decembra 2019  dr. Egon Pelikan, predstojnik Inštituta za zgodovinske študije in dr. Tilen Glavina, v oddaji z naslovom »Kulturne industrije in revitalizacija Beneških vil in gradov«.

 

Vabljeni k poslušanju!

 

Leave a Reply