26 Nov 2019

ZRS Koper zaključil niz predstavitev raziskovalne dejavnosti obalnim občinam

Znanstveno- raziskovalno središče Koper (ZRS Koper) je s predstavitvijo svoje dejavnosti Občini Piran zaključilo niz predstavitev raziskovalne dejavnosti obalnim občinam

 

V ponedeljek, 25.11. 2019 je Znanstveno-raziskovalno središče Koper  (ZRS Koper) v svojih prostorih gostilo vodstvo Občine Piran. Predstojniki inštitutov ZRS Koper so se sestali z županom Đeniom Zadkovićem in njegovimi tesnimi sodelavci uprave.

V konstruktivni diskusiji so z namenom predstavitve raziskovalne dejavnosti ZRS Koper ter možnosti nadaljnjega sodelovanja in skupnih projektov, preučili presečišče interesov in dogovorili nadaljnje korake sodelovanja.

Srečanje ZRS Koper  z Občino Piran je bilo zadnje v nizu srečanj in predstavitev dejavnosti ZRS Koper obalnim občinam. Slednje je namreč v zadnjem obdobju že organiziralo predstavitve vodstvu Mestne občine Koper, Občine Izola, ter Občine Ankaran.

Na srečanjih s predstavniki obalnih občin se je predstavilo vseh osem inštitutov ZRS Koper s področja družboslovja, naravoslovja in humanistike ter nekatere infrastrukturne enote, ki raziskovalnemu delu ZRS Koper nudijo pomembno podporo.

Tako kot župan Zadkovič, so bili tudi župani ostalih obalnih občin, g. Aleš Bržan, g. Danilo Markočič in g. Gregor Strmčnik navdušeni na obsegom in kakovostjo raziskovalnega, strokovnega in razvojnega dela ZRS Koper.

ZRS Koper, ki 1. decembra beleži 25. obletnico delovanja , je edini javni raziskovalni zavod, ki v deluje izven Ljubljane. V sodelovanju z lokalnim okoljem in s ciljem zagotavljanja potreb nacionalnega interesa si želi še naprej ohranjati vlogo referenčnega jedra znanstveno-raziskovalne dejavnosti in središča raziskovalne odličnosti v tem specifičnem mediteranskem prostoru.

Leave a Reply