19 Nov 2019

PROF. DR. RADO PIŠOT PREJEL ČASTEN NAZIV KONGRESNI AMBASADOR SLOVENIJE

Znanstveno-raziskovalno središče Koper

obvešča, da je

v četrtek, 14. novembra na Ljubljanskem gradu potekal osrednji dogodek Slovenskega ambasadorskega programa v letošnjem letu, kjer so bili podeljeni častni nazivi prvim Kongresnim ambasadorkam in ambasadorjem Slovenije.

Med prejemniki uglednega naziva

je tudi

naš sodelavec in direktor ZRS Koper prof. dr. Rado Pišot.

This image has an empty alt attribute; its file name is dir-RP-683x1024.jpg
Na sliki je prof. dr. Rado Pišot, prejemnik častnega naziva Kongresnega Ambasadorja Slovenije

Letošnje leto je prelomno za slovensko kongresno industrijo. Po dolgih letih prizadevanj Kongresnega urada Slovenije in njegovih članov je bil letos ob podpori Slovenske turistične organizacije, v sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana in šestnajstimi sodelujočimi partnerji, zagnan projekt Slovenski ambasadorski program. Projekt je zastavljen v skladu z dobrimi praksami v tujini, kjer destinacije beležijo številne uspehe, prav na račun uspešnega razvoja in vodenja kongresnih in konferenčnih ambasadorskih programov.Letošnji nominiranci kongresni ambasadorji in ambasadorke so zdravniki, znanstveniki, profesorji, raziskovalci in drugi strokovnjaki z različnih področij, ki so pripomogli k internacionalizaciji Slovenije.

Na sliki sta direktor Kongresnega urada Republike Slovenije Miha Kovačič in prejemnik častnega naziva Kongresnega ambasadorja prof. dr. Rado Pišot

Častno pokroviteljstvo osrednjega dogodka je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ugleden naziv je tako prejelo 25 kongresnih ambasadork in ambasadorjev Slovenije, ki so zaslužni, da smo v Sloveniji lahko uspešno gostili številne mednarodne kongrese in druge poslovne dogodke v Sloveniji.

Pogoj za nominacijo v letošnjem letu za imenovanje v naziv kongresna ambasadorka oz. kongresni ambasador je organizacija znanstveno-strokovnega ali poslovnega dogodka z minimalno 100 udeleženci in z vsaj polovično mednarodno udeležbo. 

V zagonskem letu je komisija upoštevala dogodke, ki so se odvili v obdobju od leta 2014 do vključno 2018. Prednost so imeli dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih oz. svetovnih združenj, ki so v izbrano destinacijo pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili izrednega mednarodnega pomena. 

Iskrene čestitke!

Še povezava na objavo: https://www.regionalobala.si/novica/radu-pisotu-ugleden-naziv-postal-je-kongresni-ambasador-foto

Leave a Reply