11 Sep 2019

MED-HUB delavnica na temo vrednot in religije v evromediteranskem prostoru


V okviru MED-HUB projekta Univerza EMUNI in Znanstveno-raziskovalno središče Koper najavaljata delavnico z naslovom


»K STRPNIM IN PLURALNIM DIALOGOM VREDNOT IN RELIGIJ V EVRO-MEDITERANU«

ki se bo odvijala 26. in 27. septembra 2019 v Trstu (The World Academy of Sciences for the advancement of science in developing countries, Adriatico Guesthouse)

Projekt MED-HUB organizira to delavnico z namenom razpiranja ustreznega znanja in razpravljanja o najnovejših rezultatih raziskav na področju vrednot in religije v celotni regiji EURO-MED, s posebnim poudarkom na sodobnih teorijah in praksah medreligijskih dialogov v regiji. Namen delavnice je, da bomo z ustvarjanjem skupnosti učenjakov, učiteljev in drugih ustreznih zainteresiranih akterjev (nevladne organizacije, združenja itd.) lahko predlagali nove načine, kako poučiti prihodnje evro-sredozemske študije na področju medreligijskega dialoga in izobraževanja.

Delavnici predsedujeta dr. Lenart Škof in dr. Gorazd Andrejč iz Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, udeležili pa se je bodo dr. Cornelis Hulsman (Center for Intercultural Dialogue and Translation, Egipt), dr. Elisabetta Ruspini (Universita di Milano-Bicocca, Italija), dr. Eugene Sensenig (Notre Dame University, Libanon) in drugi.

Več o delavnici in programu na spletni strani: https://emuni.si/coming-up-medhub-workshop-on-values-and-religion-in-the-euromed/


Prisrčno vabljeni!

Leave a Reply