23 May 2019

SVETOVNI DAN MIŠIC V OKVIRU DNEVA ZDRAVJA in Street ENERGY WEEK 2019

Tudi letos Inštitut za kineziološke raziskave ZRS Koper že tretjič po vrsti želi opozoriti širšo laično javnost o pomenu mišice kot izredno celostnega in pomembnega organa, ki je odgovoren za številne življenjske procese.

Skeletne mišice niso pomembne le za gibanje, transport, delo, pomembne so tudi za ohranjanje ravnovesja v organizmu, izmenjavo energije, presnovo, termoregulacijo, nemoteno delovanje srčno-žilnega sistema, nenazadnje njihovo delovanje spodbuja in vpliva tudi na naše miselne procese. Prepogosto se njihove pomembne vloge največkrat zavemo šele takrat, ko je zaradi različnih razlogov njihovo delovanje moteno ali onemogočeno. Tako bomo letošnji 3. Svetovni dan mišic posvetili posameznikom, ki jim je bila zaradi možganske kapi prizadeta motorika in njihovim svojcem ter vsem, ki se neposredno ali posredno srečujejo s problemom rehabilitacije kot tudi vsem, ki jih zanima kako delovati preventivno, da do takih neželenih dogodkov ne pride.

V soboto, 25. maja 2019 bomo sodelavci Znanstveno-raziskovalnega središča Koper in Splošne bolnišnice Izola od 15.00 do 17.00 ure na trgu pred kavarno Triglav predstavili trenutne trende obravnave pacienta po možganski kapi. Poudarek bo na obravnavi pacienta in njegovi skeletno-mišični rehabilitaciji ter vračanju funkcionalnih zmožnosti pacienta po možganski kapi.

Pred tem vas od 9.00 ure dalje na isti lokaciji vabimo na meritve gibalnega statusa.

Podrobneje o prireditvi

 

Vljudno vabljeni!

Sodelavci Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Koper

Leave a Reply