Izhod iz enostavnega načina

Vse najboljše, ZRS Koper!

Na današnji dan, 1. decembra pred 29 leti, je bilo ustanovljeno Znanstveno-raziskovalno središče Republike Slovenije (ZRS RS), pred sedmimi leti na isti dan pa je bil ZRS vpisan v register kot samostojni javni raziskovalni zavod (ZRS Koper), eden od 16-ih in edini izven slovenske prestolnice ter tako spet zaživel s polnimi pljuči.

Ob tej priložnosti je direktor ZRS Koper, prof. dr. Rado Pišot voščil vsem sodelavkam in sodelavcem:

“Drage kolegice, dragi kolegi, iskrene čestitke!

Na današnji dan Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper obeležuje 29 let delovanja, zaznamovanega z znanstveno odličnostjo in izjemnimi dosežki. Skozi leta smo rasli, se razvijali in postajali motor razvoja znanosti in raziskovanja tako v regiji kot tudi širše.

Z današnjim dnem vstopamo v praznično leto, praznovanje treh desetletij obstoja ZRS Koper. V ta namen bomo preko celega leta z različnimi dogodki in aktivnostmi počastili ta pomemben jubilej, praznik znanosti, praznik vseh nas, ki že skoraj tri desetletja skupaj gradimo stičišče znanosti v tem posebnem, odprtem in izzivov polnem mediteranskem okolju. Naše delo odraža prepričanje, da znanost izhaja iz nas, ljudi, in da je znanstveno raziskovanje ključno za oblikovanje boljšega jutri za vse.

V vseh teh letih je pri nas domovalo veliko izjemnih strokovnjakov, ki so s svojim delom, znanjem in predanostjo prispevali k številnim uspešnim mednarodnim in nacionalnim projektom. Naši dosežki so oprijemljivi, odražajo se v zavidljivih rezultatih. Raziskovalke in raziskovalci ZRS Koper so v tem času objavili zavidljivo število znanstvenih člankov, monografij, ter družbeno odgovorno prispevali svetovnemu znanstvenemu prostoru in lokalni skupnosti. Znanstvena produkcija naših kolegic in kolegov je izredno bogata, toda naši dosežki niso le številke, za njimi stojijo zanimive zgodbe naših raziskovalk in raziskovalcev, zgodbe o vztrajnosti, srčnosti, pogumu, zanosu… .

Ob tej priložnosti želim izraziti iskrene čestitke in hvaležnost vsem sodelavkam in sodelavcem, ki ste s svojim trdim delom, predanostjo ter znanstveno odličnostjo prispevali k uspehom in prepoznavnosti ZRS Koper, našega stičišča modrosti.

Naj nas tudi v bodoče povezujejo odlični odnosi, visoke etične in moralne norme ter nova znanstvena odkritja, uspešni projekti in neomajna predanost k znanosti.

Vse najboljše ZRS Koper!”