Izhod iz enostavnega načina

V motoristično sezono s priročnikom za varno in užitkov polno vožnjo

Motoristična sezona je tu, zato nikakor ne pozabite na obvezno opremo – priročnik »Varno in z veseljem na motor«, avtorjev prof. dr. Rada Pišota in Diega Celina, ki je izšel pri znanstveni založbi Annales ZRS.

Priročnik je trenutno na voljo po akcijski ceni 25 EUR. Akcija traja vse do 1. junija 2023. Pohitite z nakupom v SPLETNI KNJIGARNI.

Psiho-fizična priprava rekreativnih motoristov, ki sta ga pripravila avtorja strokovnjaka s področja športnih in kinezioloških ved, Diego Celin in prof. dr. Rado Pišot, ki sta po duhu in izkušnjah tudi sama velika ljubitelja motociklizma. Nastal je predvsem za to, da bi prispevala k ozaveščanju voznikov o pomenu psiho-fizične pripravljenosti za varnost in užitke v rekreativnem motociklizmu ter k promociji zdravega in aktivnega življenja motoristov.

Knjiga se v prvem delu posveča analizi gibanja in psiho-fizičnih obremenitev na telo med vožnjo motorja ter daje napotke za dobro pripravo na potovanja tudi z vidika prehrane in hidracije ter njunega vpliva na fiziološke odzive telesa med vožnjo. V drugem delu se sooča z vsebinami o splošni in posebni športni vadbi za rekreativne voznike vseh zvrsti cestnih motorjev. Napotki so uporabni tudi za voznike zunajcestnih motorjev, koristni pa tudi za mlade voznike koles z motorjem.