Izhod iz enostavnega načina

Mednarodna filozofska konferenca PERSPEKTIVE SKUPNOSTI: O DEJSTVIH IN VREDNOTAH

V soorganizaciji Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, Slovenskega filozofskega društva, Alme Mater Europaea – Institutum Studiorum Humanitatis ter ob podpori Mariborske knjižnice, Kulturne četrti Minoriti in Cankarjevega doma bo med 15. in 17. decembrom 2022 v Sodnem stolpu (Maribor), Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma (Ljubljana) in v prostorih Založbe ISH v Ljubljani potekala mednarodna konferenca »The Prospects of Community: Between Facts and Values« (Perspektive skupnosti: O dejstvih in vrednotah).

Konferenca se tematsko nanaša na problem vrednot skupnosti in prihodnosti sodobne družbe, ki se vse bolj kaže kot eno ključnih problemskih žarišč v obdobju, ki ga zaznamujejo številne krize. Na konferenci se bodo predstavila številna ugledna imena iz sveta filozofije, sociologije in politične znanosti. Zadnji dan bo namenjen študentskim predavateljem iz različnih slovenskih institucij.

V okviru konference bodo 15. in 16. decembra predavali: Ciprian Bogdan (Romunija), Ignaas Devisch (Belgija), Nadja Furlan Štante (Slovenija), Tomaž Grušovnik (Slovenija), Anja Hellmuth Kramberger (Nemčija/Slovenija), Boško Karadjov (S. Makedonija), Friderik Klampfer (Slovenija), Aljoša Kravanja (Slovenija), Rastko Močnik (Slovenija), Gašper Pirc (Slovenija), Dragan Prole (Srbija), Jeffrey Robbins (ZDA), Reingard Spannring (Avstrija), Vojko Strahovnik (Slovenija), Luka Trebežnik (Slovenija), Alenka Zupančič (Slovenija) in Bojan Žalec (Slovenija).

V osrednjem delu prvega dne konference, ki bo potekal v Sodnem stolpu v Mariboru, se bosta predstavila Friderik Klampfer in Dragan Prole, v osrednjem delu drugega dne, ki bo potekal v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, pa bodo nastopili Alenka Zupančič, Ignaas Devisch, Nadja Furlan Štante in Rastko Močnik.

Večji del konferenčnega dogajanja bo tudi prenašan preko platforme Zoom.

Več informacij o prvem dnevu konference najdete TUKAJ.