Izhod iz enostavnega načina

Vse najboljše, ZRS Koper!

Na današnji dan, 1. decembra pred 28 leti, je bilo ustanovljeno Znanstveno-raziskovalno središče Republike Slovenije (ZRS RS), pred šestimi leti na isti dan pa je bil ZRS vpisan v register kot samostojni javni raziskovalni zavod (ZRS Koper), eden od 16-ih in edini izven slovenske prestolnice ter tako spet zaživel s polnimi pljuči.

Ob tej priložnosti je direktor ZRS Koper, prof. dr. Rado Pišot voščil vsem sodelavkam, sodelavcem, partnerjem, uporabnikom znanja in vsem, ki so in še bodo del zgodbe ZRS Koper.

“Drage sodelavke in sodelavci, dragi sodelujoči, uporabniki znanja in vsi, ki ste in še boste del naše zgodbe!

Ta se je začela skoraj pred tremi desetletji, natančneje pred 28 leti. Ob pogledu na naše poslanstvo in vizijo ter na naše delo lahko po teh letih zagotovo izpostavim, da se slednje več kot dobro zrcali v znanstveni odličnosti sodelavk in sodelavcev ZRS Koper ter v njihovih, torej vaših, zavidljivih rezultatih tako v nacionalnem kot mednarodnem raziskovalnem prostoru.

Kakovostna in sodobna raziskovalna infrastruktura, predvsem laboratorijskega dela, je temeljni pogoj za odličnost raziskovanja. Včasih je težko razumeti kako tako odlični znanstveni dosežki in mednarodno primerljivi raziskovalni rezultati nastajajo v tako skromnih pogojih, najetih prostorih ter dotrajanih laboratorijih in opremi. Ravno prepričanje, da si zaslužimo več in boljše nam vliva dodatno energijo, da pri teh prizadevanjih ne odnehamo.

Ob prazničnem času vsem sodelavkam in sodelavcem želim obilo znanstvenih dosežkov in osebnega zadovoljstva, vsem, ki se srečujejo z nami in našim delom pa uspešne uporabe naših raziskovalnih izsledkov ter da bi znanje znali postaviti zopet na prvo mesto!

Vse najboljše ZRS Koper in vsem srečno v novem letu!”