Izhod iz enostavnega načina

“OTROK V GIBANJU”: Z več znanja nad posledice ukrepov omejitve gibanja

Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Inštitut za kineziološke raziskave in partnerji med 4. in 6. oktobrom organizirajo 11. mednarodno znanstveno in strokovno konferenco »Otrok v gibanju – A Child in Motion«, ki bo potekala v kongresnem centru Grand Hotela Bernardin v Portorožu.

Letošnja osrednja tema konference »Premagajmo posledice ukrepov omejitve gibanja« odraža, analizira in nagovarja vsebine tega obdobja, v znanstvenem in strokovnem jeziku.

»V dveh letih od naše zadnje konference, v obdobju restriktivnih ukrepov, katerim je bilo včasih težko slediti, še težje pa prilagajati novim pravilom dela in sporazumevanja, je znanstveni in strokovni sferi uspelo, da se srečamo v živo na 11. mednarodni znanstveni in strokovni konferenci »Otrok v gibanju 2021«. Na konferenci bodo predstavljeni prispevki več kot 200 avtorjev in soavtorjev iz več kot desetih evropskih držav. Tak uspeh, ki ga nismo pričakovali, pa ne bi bil mogoč brez domačih in tujih partnerskih organizacij ter sponzorjev, v posebno čast pa si štejemo tudi tokratno častno pokroviteljstvo varuha človekovih pravic Republike Slovenije, gospoda Petra Svetine,« nam je zaupala dr. Saša Pišot, predsednica organizacijskega odbora konference.

Tudi tokrat bo v okviru konference potekala sekcija delavnic, z namenom prenosa dobrih praks v vsakdanje delo.

Več o konferenci pa TUKAJ.