Izhod iz enostavnega načina

Spletni dogodek »Otroci in mladostniki na spletu«


Znanstveno- raziskovalno središče (ZRS) Koper obvešča, da je v četrtek, 28. januarja 2021 potekal zanimiv seminar z naslovom

»Otroci in mladostniki na spletu«,

katerega je v sodelovanju s skupnostjo CSD Slovenije in Safe.si, predstavil naš sodelavec Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper, dr. Blaž Lenarčič.

foto: dr. Blaž Lenarčič

V današnjem času otroci in mladostniki veliko časa preživijo na spletu, s tem pa so izpostavljeni tudi raznim zlorabam in nasilju na spletu. Tehnologije so del našega vsakdanjika, zato je pomembno, da smo osveščeni o nevarnostih na spletu, da jih znamo prepoznati, da lahko nanje opozorimo tudi otroke, mladostnike in starše, ter da lahko svetujemo in podpremo morebitne žrtve spletnega nasilja ali zlorab.

Dr. Lenarčič je na seminarju predstavil nekaj splošnih značilnosti spleta in novih tehnologij ter kako vplivajo na družinsko dinamiko.

Prav tako pa se je posvetil tudi spletnemu nasilju in analizi študije primera Amande Tood, ki je bila žrtev spletnega nasilja.

Predstavili so tudi priročnik za strokovne delavce ‘𝗦𝗽𝗹𝗲𝘁𝗻𝗼 𝗻𝗮𝘀𝗶𝗹𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘀𝗽𝗹𝗲𝘁𝗻𝗲 𝘇𝗹𝗼𝗿𝗮𝗯𝗲 𝗼𝘁𝗿𝗼𝗸 𝗶𝗻 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗼𝘀𝘁𝗻𝗶𝗸𝗼𝘃’.

Preberete in prenesete ga lahko na povezavi:

https://safe.si/sites/default/files/spletno_nasilje_elektronska_izdaja_-_koncna.pdf?fbclid=IwAR0epsByqZcbiVw0ZkUrrYQQm1tpo6i1flmiCSm16_Sy6IZsSSM71U88vl0