Izhod iz enostavnega načina

VZHODNOAZIJSKE ZBIRKE SLOVENSKIH MUZEJEV NA ENEM VIRTUALNEM MESTU

Inštitut za filozofske študije (IFŠ) Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper se je kot partner priključil projektu Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (FF UL) pri nastanku spletne strani Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji.

Odslej bo mogoče na enem mestu dostopati do podatkov, fotografij in drugega materiala o vzhodnoazijskih zbirkah, ki jih hranijo slovenski muzeji.

Nova spletna stran Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji je poleg podatkovne baze eden od pomembnih doprinosov projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji: vpetost slovenskega prostora v globalno izmenjavo predmetov in idej z Vzhodno Azijo, ki ga v sodelovanju s projektnimi partnerji (ZRS Koper in Slovenski etnografski muzej) izvajajo na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Poleg že omenjenih partnerjev v projektu sodelujejo tudi Narodni muzej Slovenije, Pokrajinski muzej Celje in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran. Projekt financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS).

Spletna stran predstavlja predmete in vsebine iz podatkovne baze in je odlično orodje za raziskovanje, izobraževanje ter informiranje tako strokovne kot splošne javnosti.

Vsi zainteresirani bodo od zdaj naprej lahko na enem mestu dostopali do podatkov, fotografij in drugega materiala o vzhodnoazijskih zbirkah, ki jih hranijo naslednji muzeji:

  • Slovenski etnografski muzej: Zbirka Ivana Skuška ml.,
  • Pokrajinski muzej Celje: Zbirka Alme Karlin in Zbirka predmetov iz Azije in Južne Amerike,
  • Narodni muzej Slovenije: Zbirka vzhodnoazijske keramike,
  • Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran: Zbirka Ivana Koršiča.

Vabljeni, k rednemu sledenju spletni strani.