Izhod iz enostavnega načina

Projekt »Twin Brain« uspešen na razpisu Horizon 2020 Twinning widespread-05-2020

Veseli nas, da sodelavci Znanstveno-raziskovalnega središča Koper lahko v teh izredno težkih in negotovih dneh razveselimo s spodbudno in veselo novico.

Naše delo je res okrnjeno in zaradi izolacije gotovo tudi manj učinkovito vendar pa prijave in evalvacije že prijavljenih projektov kljub temu potekajo. Naj bo spodnja novica spodbuda vsem nam in dodaten motiv za učinkovito delo … tudi od doma!

V prejšnjem tednu smo s strani Evropske komisije prejeli novico o uspešni evalvaciji projekta TwinBrain, ki je bil prijavljen na razpis Horizon 2020 Twinning widespread-05-2020.

dr. Uroš Marušič, Inštitut za kineziološke študije ZRS Koper, vodja projekta

Projekt TwinBrain (TWINning the BRAIN with machine learning for neuro-muscular efficiency) je bil v okviru Inštituta za kineziološke raziskave, ZRS Koper uspešno zasnovan in prijavljen pod vodstvom  dr. Uroša Marušiča. V partnerstvu projekta sodelujeta prestižni univerzi iz Nemčije (Technische Universität Berlin) in Švice (Université de Genève) ter Nevrološki oddelek bolnišnice Cattinara (Università degli Studi di Trieste, Italija).

Projekt vrednosti 0.9M € bo trajal tri leta in si za cilj postavlja vzpostavitev raziskovalno-diagnostičnega centra na področju živčno-mišične učinkovitosti in razumevanja delovanja in nadzora centralnega živčnega sistema med gibanjem. Specifični cilj TwinBrain projekta je tudi povečati znanstvene in tehnološke zmogljivosti povezanih institucij s poudarkom na inštituciji države prijaviteljice – ZRS Koper.

Sodelavkam in sodelavcem Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Koper in še posebej vodji projekta dr. Urošu Marušiču iskreno čestitamo!