Z ZNANOSTJO V NOČ KNJIGE


Univerzitetna založba Annales UP ZRS se pridružuje projektu Noč knjige 2015

 

Triindvajseti april bo čudežen dan, ki se bo prelil v še bolj čarobno noč. Ustvarjalci in ljubitelji knjige se bomo od Goričkega pa vse tja do Pirana povezali na en skupni imenovalec  - branje! Po Sloveniji bo potekala Noč knjige 2015, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe.  Letos se projektu ni mogla upreti niti Univerzitetna založba Annales UP ZRS. Ob mednarodnem dnevu knjige bomo tako organizirali “Z znanostjo v noč knjige”.

 

Na Noč knjige vas vabimo v četrtek, 23. 4. 2015, ob 8.30 na Prešernov trg ter ob 18.00 v knjigarno založbe. Se vidimo?

 

Projekt Noč knjige 2015 je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka drugič zaporedoma, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Premierno slovensko Noč knjige je lani soustvarilo 79 krajev s preko 350 prireditvami in nič koliko knjižnih zanesenjakov po Sloveniji in v zamejstvu.

Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujejo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bomo s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev.

 

Več o projektu Noč knjige 2015 izveste na njegovi spletni strani nocknjige.si, gostuje pa seveda tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter.

Povezava na dogodek: http://2015.nocknjige.si/category/primorska/koper/

Naj živi branje!


© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh