Vabilo na dogodek Razmišljanja in razgovori v Mohorjevi


V sredo, 13. decembra 2017, ob 17. uri bo v Knjigarni Mohorjeve družbe v Ljubljani (Nazorjeva ul. 1) pogovor z naslovom Religiozni izvor etičnosti in dialoške medkulturnosti. 

V religije so nedvomno vtkane prvine, ki so potrebne za etične in dialoške odnose, tudi na medkulturni ravni. Zato ne preseneča, da mnogi govorijo o vrnitvi religije tako v družbeni prostor kot v središče teoretskega zanimanja. O teh in sorodnih temah bomo spregovorili na tokratnem srečanju in jih osvetlili z različnih vidikov: od vedskega izročila  in očiščevalne vloge religije do solidarnega personalizma, sodobne francoske misli in ženske duhovnosti. Izhodišče pogovora bo znanstvena monografija Bojan Žalec in Vojko Strahovnik (ur.), Religija kot dejavnik etičnosti in medkulturnega dialoga, Ljubljana: Teološka fakulteta, 2017, ki bo na voljo po znižani ceni. Hkrati bomo predstavili glavne izsledke triletnega temeljnega raziskovalnega projekta (J6-6851) o tematiki knjige, ki ga je financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS in ga je vodil dr. Žalec. Omenjena monografija je sad tega projekta.

Gostje srečanja bodo avtorji knjige in člani projektne skupine: dr. Janez Juhant in dr. Branko Klun s Teološke fakultete Univerze v Ljubljani ter dr. Nadja Furlan Štante in dr. Lenart Škof iz Znanstveno raziskovalnega središča v Kopru.      

Prisrčno vabljeni!


© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh