Sprejem pri predsedniku Republike Slovenije


Koper, 17. januar 2018 - Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je minuli teden v predsedniški palači priredil svečani sprejem za slovenske znanstvenike in znanstvenice. Sprejema so se udeležili tudi znanstveniki iz Znanstveno raziskovalnega središča (ZRS) Koper.

Iz ZRS Koper so se sprejema udeležili dr.  Egon Pelikan – dobitnik Zoisove nagrade za vrhunske znanstvene dosežke  za znanstveno monografijo »Tone Kralj in prostor meje: umetnost med katolicizmom, fašizmom in slovenskim iredentizmom« ter dr.  Boštjan Šimunič in dr. Katja Koren za znanstveni dosežek s področja humanistike in družboslovja v okviru vsakoletnega projekta promocije znanosti – Odlični v znanosti Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, za znanstveni članek »Sedeti, delati in gibati se: je to možno?  Razvoj in vrednotenje aktivnega delovnega mesta za pisarniške delavce« Koren Katja, Pišot Rado, Šimunič Boštjan.

Kot je v nagovoru povedal predsednik države Borut Pahor, je želel s sprejemom počastiti delo in uspehe slovenskih znanstvenikov ter izraziti hvaležnost za njihove dosežke, pa tudi pridobiti pozornost javnosti za njihovo delo in navdihniti mlade za prihodnost. Ob tem je Pahor opomnil državo, da je soodgovorna za vzpostavljanje pogojev za delo, razvoj in dosežke znanstvenikov.


© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh