Novi Glasniki znanosti UP ZRS 2015


Novi Glasniki znanosti UP ZRS

Znanstveno-raziskovalno središče Univerze na Primorskem (UP ZRS) je dne 25. maja 2015 že trinajstič  zapored, podelilo priznanja in nagrade  Glasnik znanosti UP ZRS za leto 2015.

Vsebinski in organizacijski poudarek letošnjemu dogodku »Glasnik znanosti 2015« daje Inštitut za oljkarstvo UP ZRS,  ki nadaljuje aktivnosti svojega predhodnika, Inštituta za sredozemsko kmetijstvo in oljkarstvo – ISKO. Inštitut za oljkarstvo UP ZRS ohranja tradicijo in umeščenost oljke v primorski in slovenski prostor. Nadgrajuje ju z raziskovanjem v polju agronomije, genetike, kemije, živilstva in rastlinske biotehnologije. V okrilju Inštituta za oljkarstvo deluje tudi Laboratorij za preskušanje olja, ki prispeva odločilen poudarek pri preskušanju slovenskega oljčnega olja in obenem služi potrošniku in njegovim potrebam. Sodelavci Inštituta so na podelitvi priznanj predstavili tudi kratek uvod v senzorične značilnosti nekaterih olj.

Letošnji nagrajenci so:

  1. 1.      Izr. prof. dr. Borut Klabjan – prejemnik nagrade »Glasnik znanosti« za posamezne vrhunske znanstvene  dosežke uveljavljenih raziskovalcev. 
  2. 2.      Dr. Uroš Marušič – prejemnik nagrade »Glasnik znanosti« za posamezne vrhunske znanstvene dosežke obetavnih raziskovalcev.
  3. 3.      Inštitut za kineziološke raziskave – prejemnik nagrade Glasnik znanosti UP ZRS za posamezne vrhunske znanstvene dosežke raziskovalnih skupin.
  4. Angelo Hlaj – prejemnik priznanja ČASTNA PLAKETA UP ZRS za pomemben prispevek k razvoju slovenskega oljkarstva in k uveljavitvi UP ZRS v domačem in mednarodnem znanstveno-raziskovalnem prostoru.
  5. 5.      Patricia Kompara – letos UP ZRS tudi prvič podeljuje tudi posebno Priznanje UP ZRS strokovnim delavcem za prispevek k uspešnemu delovanju UP ZRS.

 

Program:

Pozdravni nagovori:

- prof. dr. József Györkös, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije

- prof. dr. Rado Pišot, direktor UP ZRS

- doc. dr. Bojan Butinar, predstojnik Inštituta za oljkarstvo UP ZRS

Podelitev nagrad in priznanj

Kulturni program 

 

Slavnostna podelitev nagrad in priznanj je potekala v ponedeljek, 25. maja 2015, ob 11. uri v prostorih Restavracije Kamin, Belvedere d.o.o., Dobrava 1a, Izola.


© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh