Med Mentorji leta trije sodelavci ZRS Koper


Koper, 19. marec 2018 – Kar trije sodelavci Znanstveno-raziskovalnega središča Koper so se uvrstili med nominirance za nagrado Mentor leta 2017, ki je namenjena najboljšim mentorjem doktorskih študentov. Med njimi se je dr. Mateja Sedmak uvrstila med nagrajence – med pet finalistov omenjenega izbora.

V društvu MLADA AKADEMIJA so letos že 9. leto zapored organizirali podelitev nagrade Mentor leta, je namenjena najboljšim mentorjem doktorskih študentov. Soorganizator in pokrovitelj dogodka je Javna agencija za raziskovalno dejavnosti (ARRS). Sedanji in nekdanji doktorski študentje so letos podali kar 124 nominacij za 94 mentorjev. Med letošnje nominirance so se uvrstili tudi trije sodelavci Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, in sicer dr. Borut Klabjan,  dr. Rado Pišot in dr. Mateja Sedmak, ki se je uvrstila tudi med nagrajence – 5 finalistov omenjenega izbora. Nagrado mentor leta so sicer podelili Primožu Ziherlu z ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko.

V četrtek, 15. marca 2018, je bila na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani slavnostna podelitev nagrad, na kateri je direktor ARRS Jozsef Györkös poudaril skupno krepitev priznanja dobrim mentorskim praksam.

Društvo Mlada akademija je sicer nadaljevanje Društva mladih raziskovalcev Slovenije, ki je bilo ustanovljeno leta 1995. Po dvajsetih letih delovanja so se leta 2016 odločili, da poleg doktorskih študentov naslovijo in v svoje delovanje vključijo tudi raziskovalce na začetku kariere. Glavni namen društva je združevanje mladih delujočih v raziskovalni in visokošolski dejavnosti.

"Priznanje mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih dobrih mentorjev," so za STA dodali v društvu.

Nagrajenki dr. Mateji Sedmak in nominirancem iskreno čestitamo!


© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh