Četrto leto zapored organizirana akcija "Spoznajmo bolezni srca in ožilja"


Akcija bo potekala od ponedeljka, 13. oktobra do petka, 18. oktobra med 14. in 17. uro, in sicer vsak dan na drugi lokaciji

Spoštovani,

Splošna bolnišnica Izola (Oddelek za kirurgijo) in Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče (Inštitut za kineziološke raziskave) v sodelovanju z Mestno občino Koper in Gledališčem Koper,  že četrto leto zapored organizirata akcijo "Spoznajmo bolezni srca in ožilja". Letos bo akcija potekala pod geslom "Znanje za zdravje" in se bo iz središča Kopra preselila na obrobje v okoliške vasi. Med akcijo bodo strokovnjaki SBI in UP ZRS izvajali brezplačne meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja, holesterola, sestave in indeksa telesne mase, gleženjskega indeksa, mišične moči in funkcionalne gibalne zmogljivosti. Na podlagi rezultatov bodo strokovnjaki, zdravniki in kineziologi, udeležencem svetovali kako ohraniti in izboljšati svoje zdravje.

Akcija bo potekala od ponedeljka, 13. oktobra  do petka, 18. oktobra med 14. in 17. uro in sicer vsak dan na drugi lokaciji. Tako bomo meritve izvajali: v ponedeljek (13.10) v Hrvatinih, v torek v Dekanih, v sredo bomo v Sv. Antonu, v četrtek v Marezigah in v petek v Šmarjah. Akcijo bomo zaključili v soboto, 18. oktobra ob 17. uri v Gledališču Koper. Poučnim, poljudnim predavanjem o pomenu gibanja in zdrave prehrane za zdravje bo sledil kulturni prispevek. Smeh je pol zdravja in tako si bomo skupaj ogledali gledališko predstavo, komedijo »Gledališka vaja« v režiji Katje Pegan.

Na stičišču stroke, znanosti in kulture bomo tako različni strokovnjaki skušali poiskati poti do zdravja in zdravega načina življenja.

 

Vabljeni, da to informacijo posredujete širšemu občinstvu.

  

Za organizacijski odbor:

 

Asist. dr. Mladen Gasparini, dr. med.                                Prof. dr. Rado Pišot, prof. tel. vzg.

Splošna bolnišnica Izola                                                     UP Znanstveno-raziskovalno središče


© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh