Knjižnica ZRS deluje v okviru Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, kot njegova infrastrukturna organizacijska enota. Sodi med specialne knjižnice iz področja znanosti. Novembra 2013 je bila še kot Knjižnica UP ZRS, skupaj z ostalimi knjižnicami članic UP, združena v Univerzitetno knjižnico UP. Od takrat dalje pa do začetka samostojnega delovanja ZRS Koper 1. 1. 2017 je delovala kot ena od enot Univerzitetne knjižnice UP. Z osamosvojitvijo ZRS Koper, smo s postopki za ponovno vzpostavitev samostojnega delovanja pričeli tudi v knjižnici ZRS. Do dokončanja prenosa baz gradiva, uporabnikov in partnerjev, bo Knjižnica ZRS v nacionalnem vzajemnem knjižničnem sistemu COBISS na videz še vedno delovala kot enota Univerzitetne knjižnice.

Peter Čerče, vodja

 

Knjižnica ZRS je bila ustanovljena v letu 1996 in je istega leta postala polnopravna članica vzajemnega bibliotekarskega sistema COBISS. Začetni fond knjižnice je predstavljalo gradivo, ki ga je Zgodovinsko društvo za južno Primorsko pridobilo z zamenjavami za svoje publikacije in z darovi. V letu 2002 je ob širitvi matične ustanove pridobila nove prostore. V pritličju sedeža ZRS Koper na Garibaldijevi 1 ima svoje prostore od tedaj dalje tudi knjižnica.

Poslanstvo knjižnice je zbiranje, urejanje in hramba knjižničnega gradiva ter podpora znanstvenoraziskovalnemu delu matične ustanove.

 

URNIK 

ponedeljek, sreda, četrtek, petek

09:00 – 15:00

v torek, soboto in nedeljo ZAPRTO

 

 

KONTAKT

Tel.: (05) 663 77 04

e-naslov: knjiznica@zrs-kp.si

 

© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh