16 Okt 2018

Konferenca »Hrana, prehrana, zdravje« ob Svetovnem dnevu hrane

ABOUT EVENT

Mediteranski inštitut za okoljske študije ZRS Koper ob SVETOVNEM DNEVU HRANE 2018ki ga beležimo 16. oktobra – »ob dnevu, ki bi ga moralo človeštvo posvetiti zavedanju, kaj ima in česa nima, ko bi morali spregledati in si ne zatiskati oči pred realnostjo sveta, ter ob prav tako pomembnem dnevu za celotno slovensko živilsko in prehransko oskrbovalno verigo« – soorganizira konferenco »Hrana,  prehrana, zdravje« s sloganom »Naša dela so naša prihodnost«, letos z motom »Mi In Okolje Skupaj«, ki bo potekala 16. in 17. oktobra 2018  v Pretorski palači v Kopru.

Konferenco soorganiziramo ZRS Koper, Mediteranski inštitut za okoljske študije in Mednarodni inštitut ECPD za trajnostni razvoj, prostorsko načrtovanje in okoljske študije iz Ljubljane na pobudo EFTN mreže, ki je izšla iz aktivnosti Evropske deklaracije o hrani prehrani in tehnologiji za zdravje in to ob njeni desetletnici.

Svetovni dan hrane želimo obeležiti iz več razlogov:

  • hrana je zelo pomembna v življenju vsakega posameznika;
  • na področju prehrane in prehranskega svetovanja se je v zadnjih letih marsikaj spremenilo, kar bi veljalo razumeti in zapisati, da ne bi pozabili;
  • graditi je potrebno na celovitem razumevanju živilsko prehranske oskrbovalne verige in vpliva na zdravje;
  • dogodek je priložnost za druženje, izmenjavo znanj in idej ter za tkanje novih vezi in sodelovanje.
  • Na dogodku bo okvirno predstavljeno 14 raziskovalno razvojnih pregledov, 10 predstavitev projektov in kar 7 predstavitev pogledov ter uspehov slovenskih podjetij.

 

 Program konference

 

Vašo udeležbo lahko prijavite preko spletne strani. Za vsa dodatna pojasnila glede konference smo vam na voljo na elektronskem naslovu: danhrane@ecpd.si

 

Vljudno vabljeni!

 

EVENT SPEAKERS

Registration for : Konferenca »Hrana, prehrana, zdravje« ob Svetovnem dnevu hrane

Registracija

Share This Event