30 Aug 2018

EVIAN povabil Dr. Damirja Zubca med pet najboljših mladih raziskovalcev

Prestižno podjetje EVIAN je povabilo Dr. Damirja Zubca, sodelavca ZRS Koper, med pet najboljših mladih raziskovalcev za področje hidracije, da predstavi svoje delo na konferenci

Znanstveni članek “Ravnovesje tekočin in stanje hidracije olimpijskih borilnih športnikov: sistematični pregled z meta-analizo nadzorovanih in nenadzorovanih študij” našega kolega dr. Damirja Zubca in soavtorjev Armina Paravlića, Igorja Jelaske, Shawnde Morrsion in Vladimirja Ivančeva, je še pred dokončno objavo pritegnil pozornost Znanstvenega združenja za hidracijo in zdravje, vodilnega svetovnega združenja na tem področju raziskav.

Dr. Zubac med predstavitvijo

Znanstveni svet združenja (Hydration for Health Scientific Committee) je vodilnega avtorja članka dr. Damirja Zubca, kot enega od petih najboljših mladih raziskovalcev za področje hidracije na svetu, povabil na 10. konferenco “Hidracija za zdravje”, ki je potekala od 25. do 28. junija v francoskem mestu Evian. Dr. Zubac se je potegoval za prestižno Nagrado mladega raziskovalca 2017/2018 (Young Researcher Award). Povzetek Evianove konference, kjer je vseh pet kandidatov v posebej njim posvečeni sekciji predstavilo svoje raziskave, bo objavljen v naslednji številki znanstvene revije American College of Sports Medicine. Članek dr. Zubca in soavtorjev pa bo objavljen v eni od prihodnjih številk revije “Annals of Nutrition and Metabolism”.

Čestitke Damirju in tudi soavtorju Arminu Paravliću, prav tako članu raziskovalne skupine Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Koper.

Več na https://www.h4hinitiative.com/conference/young-researcher-award/young-researcher-award-2018-call-abstracts

Leave a Reply