Poleg tradicionalnega knjižničnega gradiva, ki ga ponuja uporabnikom naša knjižnica, je tako zaposlenim kot študentom na voljo tudi vrsta spletno dostopnih elektronskih informacijskih virov. Kratke opise in vstopna mesta do posameznih vmesnikov za brskanje po elektronskih virih najdete v nadaljevanju.

Prosimo, da pri uporabi polnih besedil člankov in knjig iz spletno dostopnih informacijskih virov, dosledno upoštevate določila avtorskopravne zakonodaje in licenčnih pogodb.

Zbirka e-knjig Ebrary omogoča dostop do več kot 100.000 elektronskih knjig relevantnih založnikov iz vsega sveta, ki pokrivajo različna znanstvena področja. Velik del naročenih knjig je bilo izdanih v zadnjih 5 letih.

EBSCOhost omogoča dostop do bibliografskih podatkov z izvlečki in besedila člankov revij in baz podatkov založbe EBSCO Publishing, ki je eden največjih dobaviteljev elektronskih in tiskanih strokovnih in znanstvenih revij na svetu.

Emerald Management je razširjen servis Emerald in služi za iskanje znanstvene in strokovne literature ter branje člankov s področij managementa, trženja, tehnike, izobraževanja in bibliotekarstva. Obsega bibliografske podatke z izvlečki in besedila člankov od leta 1994 dalje.

Paket e-revij JSTOR ponuja dostop do polnih besedil člankov iz več kot 1000 naslovov znanstvenih revij s področij antropologije, arheologije, ekonomije in podjetništva, filozofije, glasbe, izobraževanja, jezikoslovja in književnosti, matematike, naravoslovnih znanosti, politologije, prava, sociologije, umetnosti in umetnostne zgodovine, zgodovine…

Posebna značilnost JSTOR-a je dostop do starejših letnikov revij, ki so pogosto na voljo od začetka njihovega izhajanja.

Servis ProQuest (ProQuest Online Information Service) omogoča iskanje po revijah razvrščenih v več bazah podatkov ProQuest Central ter bazi dizertacij ProQuest Dissertations and Theses- A&I. Polna besedila člankov so dostopna od leta 1971.

Sage journals ponuja dostop do več kot 614 znanstvenih revij založbe SAGE od leta 1999 dalje s preko 100.000 celotnih besedil člankov predvsem iz področij družboslovnih ved pa tudi humanistike, tehnike in medicine.

Elektronska izdaja revije Science.

ScienceDirect založbe Elsevier služi iskanju znanstvene in strokovne literature iz vseh področij (poudarek na naravoslovju in tehniki) ter branje člankov v polnem besedilu iz revij, do katerih imamo dostop v okviru konzorcijske pogodbe. Od začetka leta 2014 imamo dostop do t.i. Freedom Collection, ki vsebuje skoraj vse revije servisa Science Direct. Naročene revije so dostopne od leta 1997, nenaročeni naslovi pa so dostopni od leta 2010 dalje.

SpringerLink omogoča dostop do polnih besedil člankov iz znanstvenih revij in elektronskih knjig založnikov Springer in Kluwer iz vseh znanstvenih področij.

Servis Wiley Online Library omogoča spletni dostop do elektronskih verzij revij založb Wiley in Blackwell. Na spletni strani lahko brskamo po vseh revijah iz ponudbe založnika, vendar so polna besedila člankov dostopna le pri tistih, do katerih imamo dostop v okviru konzorcijske pogodbe oz. do t.i. Custom Collection, ki predstavlja nabor 300 naslovov. Izbor teh naslovov temelji na statistiki uporabe v zadnjih letih.

Scopus je največja svetovna bibliografska zbirka s citatnim indeksom, ki zajema zapise recenzirane znanstvene in strokovne  literature iz vseh področij znanosti: naravoslovnih, tehnike, medicine, družboslovja in humanistike. Raziskovalcem ponuja hiter, sorazmerno preprost in obsežen informacijski vir za podporo pri delu. S pomočjo dodatnih orodij omogoča učinkovito sledenje, analizo in grafičen prikaz rezultatov na ravni zahtevnosti, ki si jo izberejo raziskovalci sami. Prav tako omogoča izmenjavo vsebin z drugimi Elsevierjevimi produkti (kot npr. ScienceDirect, itd.).

Web of Science omogoča dostop do bibliografskih baz podatkov Science Citation Index Expanded® (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index® (SSCI) in Arts & Humanities Citation Index® (A&HCI). Vključujejo podatke o člankih iz okrog 10.000 znanstvenih revij iz celega sveta za obdobje od leta 1970 skupaj z indeksi citiranosti.

© 2014 Znanstveno-raziskovalno središče | Centro di ricerche scientifiche
Avtorji: Emigma
na vrh